Nieuwkoop: ''Je weet pas wat je mist als je weg bent bij Feyenoord''

vrijdag 9 oktober 2020 16:17 56.195 keer bekeken 83 reacties Pro Shots

Bart Nieuwkoop is terug bij Feyenoord na een seizoen op huurbasis voor Willem II gespeeld te hebben. De ervaring om een jaar als basisspeler belangrijk te zijn nam hij mee terug naar De Kuip, waar de rechtsachter nu ook voor het eerst een vaste basisplaats heeft. "Ik zat er bij Feyenoord tegenaan, maar niet meer dan dat."

"Natuurlijk kun je nergens op rekenen, maar doordat Rick Karsdorp terugging naar AS Roma, wist ik wel dat ik mijn kans in de voorbereiding zou krijgen, samen met Lutsharel Geertruida. Die heb ik kunnen pakken. Niet door gehaast te voetballen, maar door rustig te blijven. Ik voel me veel meer op mijn gemak nu. Feyenoord is een topclub, dus ik ga niet zeggen dat ik de vaste rechtsback ben in de ploeg, maar het voelt wel zo. Nu moet ik de lijn doortrekken, zodat ik echt een zekerheid word voor de trainer", aldus Nieuwkoop in Voetbal International.

Nieuwkoop legt altijd veel energie in zijn spel. "Ik moet veel meters maken, ja. Soms loop je voor niks, dan doe je een overlap, zodat de tegenstander moet kiezen en Steven Berghuis een actie naar binnen toe kan maken. Maar vaak genoeg geeft hij me de bal mee, afhankelijk van de situatie. Ik voel dat ik op het veld een klik heb met Steven. Ik moet hem helpen, hem een afspeelmogelijkheid geven, of zorgen dat hij ruimte krijgt voor zijn actie. Dat loopt vrij aardig, de onderlinge afstemming is goed. Als ik dan doordeweeks mijn statistieken bekijk, blijkt dat ik gemiddeld zo’n 11,5 kilometer per wedstrijd heb gelopen. Ja, dat is best veel, maar ik heb er de inhoud voor en het hoort bij mijn spel."

"Als ik dan een positief iets mag noemen van corona – want het is natuurlijk verschrikkelijk – is het dat ik nu tijd had om goed aan mijn lichaam te werken. Ik heb doorgetraind in de maanden dat we dat niet met de groep mochten doen. Ik heb veel in de gym gezeten, mijn beenspieren getraind, keihard gewerkt. Ik merk nu dat ik er profijt van heb. Ik voel me fitter dan ooit", zo vervolgt de verdediger. "Ik besef nu dat het goed was dat ik vorig seizoen weg ben geweest, even weg uit het vertrouwde, weg van alles en iedereen die ik al zo lang ken. Nieuwe omgeving, andere mensen, frisse start. Het voordeel is dan dat je niet alleen jezelf ontwikkelt, maar ook dat je van een afstand kijkt naar de club waar je je hele leven al rondloopt. Heel veel vind je normaal, totdat je in een andere omgeving komt. Je weet pas wat je mist als je weg bent bij Feyenoord."

Gerelateerd nieuws
83 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 44 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74799 leden - Op dit moment zijn 75 mensen actief, waarvan 52 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2021 | All rights reserved