Geertruida uitgeroepen tot Speler van de Maand U21

Geertruida uitgeroepen tot Speler van de Maand U21

Lutsharel Geertruida wint dit seizoen de eerste Eredivisie-prijs voor Speler van de Maand U21 van FOX Sports. Dat doet de Feyenoorder in een maand waarin hij geregeld op een nieuwe plek centraal achterin speelde.

Geertruida liet zich op zijn nieuwe positie van zijn beste kant zien met 16 gewonnen duels en 6 geslaagde tackles. Ook een passnauwkeurigheid van 93 procent en zijn doelpunt afgelopen zondag tegen ADO Den Haag dragen bij aan de positieve score voor de 20-jarige Rotterdammer.

"Het zijn mooie stats", reageert Geertruida op zijn uitverkiezing. "Maar het kan natuurlijk altijd beter. Deze prijs motiveert me alleen maar om mijn stats van afgelopen maand te overtreffen. Al ben ik er niet heel erg mee bezig, hoor. Ik speel gewoon altijd met de gedachte dat ik mezelf 100 procent moet geven en mijn taken moet uitvoeren. Als deze prijs daarvan het resultaat is, dan moet ik dat vooral zo houden."

Aan het begin van dit seizoen sprak FR12 met Feyenoord-watcher Dennis van Eersel onder meer over de potentie van Lutsharel Geertruida. Bekijk onderstaande video.

Lees meer over
ADO Den haag Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties