Berghuis over wereldgoal: ''Voor dat soort dingen voetbal je''

Berghuis over wereldgoal: ''Voor dat soort dingen voetbal je''

Waar Berghuis vorige week nog erg kritisch was na de wedstrijd, verscheen hij vandaag erg vrolijk voor de camera van FOX Sports. Zo ging het onder meer over de prachtige omhaal waarmee Marcos Senesi Feyenoord op 2-1 zette. "Puskás-award", lacht de aanvoerder.

"Het was een gruwelijke goal. Voor dat soort dingen voetbal je. Dat plezier, dat zulke mooie dingen gebeuren. Je zag de reacties van iedereen, ook van het publiek. Dat zijn mooie dingen." Ook Berghuis zelf was trefzeker. Een strafschop laat in de wedstrijd schoot hij snoeihard bovenin het doel. "Dat was geen frustratie, helemaal niet. Gewoon overtuiging, vertrouwen in mijn schot. Keepers mogen ook niet echt meer van hun lijn komen, dus voor hem was het heel moeilijk om te reageren."

Het interview dat Berghuis na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente gaf, werd in de media veel besproken. Helemaal toen Dick Advocaat aangaf dat Berghuis dat niet voor de camera had moeten zeggen. "Het hoort er een beetje bij", reageert Berghuis. "Het is allemaal niks persoonlijks, we willen allebei het beste voor Feyenoord. Ik was na de wedstrijd wat emotioneel en gefrustreerd. Het was de eerste thuiswedstrijd na zeven maanden. Dan wil je het publiek wat geven. Daar komt die teleurstelling vandaan. De trainer vond het iets te, maar dat is niks persoonlijks. Zo vat ik het ook niet op. Hij had ook gelijk."

Lees meer over
Steven Berghuis Dick Advocaat Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties