Van de Looi: ''Er is niet gedreigd, door niemand''

vrijdag 28 augustus 2020 19:22 70.345 keer bekeken 91 reacties Pro Shots

Erwin van de Looi is de coach van Jong Oranje, maar wordt vanwege het vertrek van Ronald Koeman tijdelijk overgeheveld naar het grote Oranje. Hij heeft zich echter nog wel beziggehouden met de selectie van Jong Oranje. Lutsharel Geertruida werd uiteindelijk niet opgenomen in de definitieve selectie, maar Justin Bijlow wel. Feyenoord ziet de keeper in verband met het coronavirus liever niet naar Wit-Rusland vertrekken om daar de wedstrijd tegen Jong Wit-Rusland te keepen. De KNVB dreigt nu om Bijlow te schorsen.

Van de Looi: "De afspraak is dat ik tot maandag de communicatie richting de spelers doe. Alle gesprekken met spelers heb ik dan ook gevoerd. Er wordt nu gesuggereerd dat wij zouden hebben gedreigd met een schorsing en beide spelers daar persoonlijk over hebben gebeld. Met Geertruida heb ik nooit gesproken. Met Justin heb ik wel contact gehad."

"Hij zei dat hij fit was en mijn reactie was: 'Mooi, dan neem ik je op in mijn selectie'. Vervolgens zei hij dat Feyenoord een dag later zou weten of ze daadwerkelijk mee mochten. Toen heb ik gezegd: 'In de loop van volgende week horen we of de quarantaine-plicht vervalt, maar ik heb er een goed gevoel bij. In dat geval is er geen reden meer om niet te gaan'."

Van de Looi vertelde wel aan Bijlow dat het niet afstaan van de keeper aan Jong Oranje juridische gevolgen zou kunnen hebben. Hij rekent echter op een vrijstelling voor de voetballers qua quarantaine, zoals dat ook al bij het grote Oranje is gebeurd. "Ik snap dat clubs zich zorgen maken, het is voor ons allemaal een nieuwe situatie. Alleen nemen wij alle voorzorgsmaatregelen. Je mag best weten dat ik redelijk ontstemd was door hetgeen wat naar buiten kwam. Er is niet gedreigd, door niemand", aldus de trainer tegen Voetbal International.

Gerelateerd nieuws
91 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73944 leden - Op dit moment zijn 763 mensen actief, waarvan 229 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved