Toornstra: ''Me gewonnen geven doe ik nooit''

Toornstra: ''Me gewonnen geven doe ik nooit''

Jens Toornstra begint al aan zijn zevende seizoen bij Feyenoord. De middenvelder wordt opvallend vaak gezien als de ideale twaalfde man, terwijl hij zich jaarlijks schijnbaar met groot gemak in de basiself speelt. Zelf is Toornstra duidelijk tevreden over zijn rol binnen de selectie. "Ik speel bij de mooiste club ter wereld."

Al kent Toornstra zijn lot natuurlijk wel. "Jullie van de media denken vast weer dat ik ernaast kom te staan, zo gaat het tenslotte elk jaar", aldus de middenvelder in het Algemeen Dagblad. Het Legioen heeft wel veel waardering voor hem, waardoor de term cultheld of antiheld al snel op hem van toepassing lijkt. "Ik weet niet of ik een van de populairste spelers ben, maar ik voel wel heel veel waardering van de supporters, ja. Ik kan me niet herinneren dat ze me ooit hebben uitgefloten. En ik denk inderdaad dat mijn mentaliteit daarin een rol speelt. Wat er ook gebeurt, welke concurrent er ook weer bij komt: me gewonnen geven doe ik nooit."

Toornstra ziet het komende seizoen zeer positief tegemoet. "Onze groep was al van een goed niveau. En met Mark Diemers, Bryan Linssen en Christian Conteh erbij denk ik dat we nog sterker zijn geworden. Ik denk niet dat we minder zijn dan Ajax, PSV of AZ. Het kan weleens een mooi seizoen worden voor Feyenoord."

Hoffenheim en Lazio wilden Toornstra in het verleden overnemen van Feyenoord, maar daar had de middenvelder geen zin in, ondanks de enorme financiële voordelen. Wat Toornstra betreft blijft hij ook nog na 2022, wanneer zijn contract in de Kuip afloopt, bij de Rotterdammers. "Ik voel me daar in alle opzichten op mijn plek. Ik speel bij de mooiste club ter wereld, heb familie en vrienden dicht bij me en geloof er oprecht in dat we dit seizoen weer mee kunnen strijden om het kampioenschap. Wat wil je nou nog meer? Ik ben hartstikke tevreden, joh."

Lees meer over
De Kuip PSV Jens Toornstra ajax Bryan Linssen Mark Diemers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties