Fraser: ''Daarom kan hij een aanwinst zijn voor Feyenoord''

dinsdag 7 juli 2020 12:00 92.615 keer bekeken 100 reacties Pro Shots

Bryan Linssen is al jarenlang een zeer gewaardeerde speler in de Eredivisie, maar in het verleden is al vaker gebleken dat zoiets geen garantie is voor een geslaagde overstap naar Feyenoord. Voetbal International zette de prestaties van Linssen in de afgelopen jaren op een rijtje en die zijn niet minder dan indrukwekkend te noemen. De aanvaller zelf heeft duidelijk geen last van Kuipvrees, want hij zet gelijk hoog in qua prestaties: "Minstens tien tot vijftien goals per jaar."

Ooit speelde Linssen voor Heracles en toen zei hij 'Ik zou het graag een keer bij Feyenoord of zo willen proberen'. Die wens is uitgekomen en nu is het afwachten of de stadionclub veel van hem zal mogen genieten. De statistieken spreken in ieder geval voor de aanvaller, net als zijn woorden: "Agressief, een eigen willetje en een gezonde arrogantie, dat typeert me wel. Als ik het veld op kom denk ik 'wie kan mij wat maken? Geef mij die bal maar!' Ik schrik ook niet snel van een volle Kuip of Arena. Ik voetbal graag met een beetje druk. Als de mensen niets van je verwachten, ben je niet belangrijk."

Henk Fraser heeft als oud-Feyenoorder en voormalig trainer van Vitesse ook een goed gevoel bij de overgang van Linssen naar Feyenoord. "Bryan heeft iets dat me wel bevalt aan aanvallers: hij is altijd dreigend. Ook als hij niet in de wedstrijd zit kan hij vanuit het niets scoren. Dat maakte Vitesse tot een gevaarlijke ploeg, want Tim Matavz heeft die kwaliteit ook. Door die dreiging is hij een plaag voor iedere ploeg, want hij maakt vaak ook waanzinnige doelpunten. Daarom kan hij een aanwinst zijn voor Feyenoord."

Al zijn er ook kanttekeningen uit de mond van Fraser. "Bryan moet nu rekening houden met een aanhang die in ieder geval verwacht dat je elke wedstrijd honderd procent geeft. Nou, Bryan heeft nog wel eens momentjes dat hij er even niet is. Bij een kleinere club is dat geen probleem, maar in De Kuip kan dat niet. Zijn voordeel is misschien dat hij zich kan optrekken aan de topspelers, zoals Steven Berghuis en Leroy Fer. Het zou een ander verhaal zijn als hij terechtkomt in een ploeg met spelers uit de subtop. Daarbij krijgt hij met Dick Advocaat een trainer die op een natuurlijke manier gezag uitstraalt. Hij moet dan dus wel mee.''

Gerelateerd nieuws
100 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 15 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73570 leden - Op dit moment zijn 43 mensen actief, waarvan 33 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved