In 2020 geen duels van Oranje in De Kuip

In 2020 geen duels van Oranje in De Kuip

Het Nederlands Elftal speelt de rest van het jaar geen duels in De Kuip. De KNVB heeft voor de Johan Cruijff Arena gekozen, omdat de extra maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus daar volgens de voetbalbond het beste kunnen worden toegepast. Ook hebben ze in Amsterdam meer ervaring met het niet juichen bij een doelpunt en niet massaal zingen tijdens een wedstrijd.

Dat betekent dat maximaal kan worden gezorgd voor de veiligheid van zowel de teams als het publiek. De Johan Cruijff ArenA biedt meer ruimte dan andere stadions in ons land, zowel op als ‘onder’ de tribune. Dat geeft de gelegenheid wedstrijden op de meest veilige manier af te werken, onafhankelijk van het aantal fans dat kan worden toegelaten.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt vrijdag 4 september in Amsterdam af tegen Polen. Drie dagen later - maandag 7 september - komt Italië naar de Johan Cruijff ArenA. Beide dagen is de aftrap om 20.45 uur. Zondag 15 november staat het laatste thuisduel van de UEFA Nations League gepland. De ontmoeting met Bosnië en Herzegovina begint om 18.00 uur.

[readmore=50236]

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties