''Dat wordt misschien wel de grootste uitdaging''

''Dat wordt misschien wel de grootste uitdaging''

Feyenoord wil in september dolgraag supporters toelaten in De Kuip. Jan van Merwijk schat dat er maximaal 13.000 supporters aanwezig kunnen zijn bij de wedstrijd van de Rotterdammers wanneer de RIVM-richtlijnen gehandhaafd blijven.

De stadiondirecteur van De Kuip is klaar om de uitdaging aan te gaan. "Voetbal hoort met publiek, dus we zijn er blij mee. Wij hebben ruimte zat, alleen zullen de clubs keuzes moeten maken wie. Als je kiest voor gezinnen en families die wel naast elkaar mogen zitten, dan kun je meer mensen toelaten. Individuen zullen echt op anderhalve meter moeten zitten. Afhankelijk daarvan zal de capaciteit tussen 8.000 en 12.000/13.000 mensen kunnen liggen."

Van Merwijk verwacht niet dat de kosten enorm zullen oplopen wanneer je beperkt publiek toelaat. "Niet helemaal. Maar je wil de seizoenkaarthouders iets kunnen bieden. Als je helemaal geen publiek toelaat, dan zijn de kosten nog hoger. Dan moet je mensen namelijk gaan terugbetalen.'' Van Merwijk vraagt zich af of alle regels wel nageleefd kunnen worden. Spreekkoren zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. "Heel bijzonder. Dat wordt misschien wel de grootste uitdaging.''

''Het is ondoenlijk om een zwijgende massa binnen te hebben. Voetbal is emotie'', vertelt de stadiondirecteur in gesprek met de NOS. Wat als Feyenoord bijvoorbeeld in de laatste minuut de winnende maakt? ''Dat is niet honderd procent te voorkomen. Er zullen momenten zijn waarop er contact is. Juist dan doen we beroep op het gezond verstand. Snel en intensief juichen."

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties