Van Geel: ''Normaal om Europese inkomsten te delen''

Van Geel: ''Normaal om Europese inkomsten te delen''

Feyenoord, PSV, AZ en Ajax zijn momenteel in gesprek over de Europese inkomsten. De KNVB heeft het advies gegeven om 25% van de inkomsten beschikbaar te stellen om clubs financieel te ondersteunen. Willem II is niet uitgenodigd, maar steunt wel de plannen.

Martin van Geel, algemeen directeur van Willem II, is daar een voorstander van. "Ik vind het heel normaal om van de inkomsten uit de Europa League, die er pas zullen zijn als we de groepsfase halen, een afdracht te doen aan andere clubs."

FC Utrecht heeft overal naast gegrepen en is woedend. Van Geel heeft juist begrip voor de KNVB, zo vertelt hij in gesprek met de NOS. "Natuurlijk begrijpen we ook de teleurstelling bij andere clubs heel goed, maar ik weet zeker dat de KNVB de beslissing zo eerlijk en integer mogelijk heeft gemaakt. Er zit geen enkel ander belang bij."

De oud-technisch directeur van Feyenoord hekelt wel het uitlekken van informatie. "Als er 's ochtends een mail wordt verstuurd naar alle clubs en twintig minuten later ligt het nieuws al bij de krant, dan valt me dat erg tegen. Het is de afgelopen weken eigenlijk continu gebeurd dat er dingen uitlekten en naar buiten zijn gekomen."

Lees meer over
PSV Willem II martin van geel FC Utrecht ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties