'Eredivisieclubs doen beroep op NOW-regeling'

'Eredivisieclubs doen beroep op NOW-regeling'

Door de coronacrisis komen er weinig tot geen inkomsten binnen bij voetbalclubs en lijkt het slechts een kwestie van tijd tot de eerste clubs in grote financiële problemen beginnen te komen. Woensdag wordt duidelijk dat de meeste Eredivisieclubs een beroep (gaan) doen op de overheid.

BNR heeft bij alle clubs navraag gedaan en daaruit blijkt dat bijna alle clubs een aanvraag hebben gedaan of nog gaan doen voor de NOW-regeling, die door de coronacrisis getroffen bedrijven in staat moet stellen werknemers in dienst te houden. Ajax, PSV en AZ willen niet zeggen of zij ook gebruik maken van de tegemoetkoming, Feyenoord heeft dat wel gedaan.

De Eredivisieclubs lopen veel geld mis doordat het seizoen niet meer wordt uitgespeeld. Het Nederlandse profvoetbal zou al meer dan 300 miljoen euro aan inkomsten hebben verloren. De vrees is dat de zwaarste klap nog gaat komen wanneer zou blijken dat ook in het nieuwe seizoen nog lange tijd zonder publiek gevoetbald moet worden.

De NOW-regeling is in ieder geval niet genoeg om de gemiddelde salariskosten van Eredivisieclubs te dekken. In het seizoen 2018/2019 was het gemiddelde jaarsalaris van een speler namelijk 291.000 euro, wat neerkomt op zo’n 24.000 euro per maand. De NOW-regeling vergoedt echter maar tot maximaal 9.538 euro per maand. Naar verluidt hopen de clubs dus dat salarisvermindering bij spelers mogelijk is.

Lees meer over
PSV ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties