Roep om solidariteit: ''Gênante vertoning allemaal weer''

Roep om solidariteit: ''Gênante vertoning allemaal weer''

De clubs hebben afgelopen woensdag afspraken gemaakt om niet naar buiten te treden en individueel de media op te zoeken. Pas nadat er een akkoord werd bereikt, waar alle clubs zich in konden vinden, was het idee om gezamenlijk met een statement te komen. Ajax heeft inmiddels druk uitgeoefend en sindsdien heerst er veel onbegrip.

''Gênante vertoning allemaal weer'', reageert journalist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad. ''Terwijl in de hele maatschappij een roep klinkt om solidariteit, is het Nederlandse voetbal - voor de zoveelste keer - volledig verdeeld.'' Dinsdag staat er een vergadering op de planning tussen alle clubs en de KNVB om de situatie uitgebreid te bespreken.

Onder meer Ajax, PSV en AZ voeren de druk op en proberen met hun statements de publieke opinie te beoordelen. Ostendorp vraagt dan ook geduld om deze crisis goed te managen. "Omdat het zo lastig is, moet de KNVB de ruimte krijgen om iets te bedenken. Ze zijn niet te benijden en ze worden veel te zwaar bekritiseerd op dit moment vind ik."

Nadat De Telegraaf naar buiten bracht dat Feyenoord ook per direct het seizoen wil beëindigen kwam algemeen directeur Mark Koevermans met een krachtig statement en hekelt het clubs die nu hoog van de toren blazen. ''Dat is misschien goed voor de eigen pr maar niet goed voor de uitstraling van het voetbal als geheel. In deze toch al verwarrende tijden, moet je eenheid met alle clubs uitstralen en zoeken naar een gezamenlijke oplossing.''

Aanvoerders
De clubs liggen duidelijk niet op één lijn. Ook de aanvoerders van de Nederlandse betaaldvoetbalclubs verschillen van mening. Spelersvakbond VVCS concludeerde echter na een peiling wel dat de meeste aanvoerders (vooral uit de eerste divisie) voorstander zijn om dit seizoen uit te spelen, mits dat verantwoord is. Het per direct stoppen met het huidige seizoen, wat gisteren werd vermeld, ziet de meerderheid voorlopig niet zitten.

[readmore=53817]

Lees meer over
PSV ajax De Graafschap
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties