Eredivisie verzoekt spelers geen handen te schudden

vrijdag 6 maart 2020 13:23 19.480 keer bekeken 63 reacties FR12.nl

De Eredivisie heeft spelers verboden om handen te schudden vanwege het coronavirus. De KNVB verbiedt een handdruk niet, maar staat wel achter het verzoek.

Normaal gesproken schudden de spelers en arbitrage voorafgaand aan een wedstrijd elkaar de hand, maar door een handdruk kan het virus worden overgedragen. Daarnaast mogen voorlopig ook de handen van de mascottes die met de spelers het veld oplopen niet meer worden vastgehouden. Ook mogen spelers alleen nog maar in de kleedkamer en in de mixed zone komen. 

''We hebben deze memo uitgevaardigd omdat we de clubs een handvat willen geven. We hebben het protocol zoveel mogelijk aangescherpt als het gaat om licht contact. Het gaat ons erom dat spelers maximaal beschermd worden tegen besmettingsgevaar'', zegt algemeen directeur Mattijs Manders van de Eredivisie CV over het verzoek dat naar alle clubs is verstuurd.

De KNVB vindt het een ''prima'' verzoek. ''Het komt vanuit de clubs. Wij hebben inmiddels de scheidsrechters ingelicht. Verder houden we ons aan de richtlijnen van de RIVM en de overheid'', zegt een woordvoerder tegen NU.nl.

Donderdagavond werden voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – NAC (7-1) ook al geen handen geschud. Daarnaast moesten de spelers van Feyenoord na de wedstrijd meteen naar huis, gaf Dick Advocaat woensdag aan op de persconferentie. 

Gerelateerd nieuws
63 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 37 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73452 leden - Op dit moment zijn 563 mensen actief, waarvan 71 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved