Feyenoord verlengt contract keeperstrainer Benlahsen

Feyenoord verlengt contract keeperstrainer Benlahsen

Feyenoord heeft de overeenkomst met Khalid Benlahsen met twee jaar verlengd. De keeperstrainer staat daardoor tot medio 2022 bij de club onder contract.

Benlahsen is bezig aan zijn zevende jaar bij de club. In 2013 haalde hij zijn trainerspapieren, waarna Feyenoord hem binnenhaalde als Hoofd Keepers bij de Academy. In die functie was hij onder meer coördinator en begeleider van andere jeugdtrainers en moest hij vormgeven aan het nieuwe beleidsplan. Tevens werkte hij twee jaar als keeperstrainer bij Jong Oranje.

In de zomer van 2016 maakte Benlahsen de stap van Varkenoord naar De Kuip, waar hij Patrick Lodewijks opvolgde als keeperstrainer van het eerste elftal. Zodoende maakte hij deel uit van de technische staf die onder meer in 2017 de landstitel veroverde. Dit seizoen werkt Benlahsen dagelijks intensief samen met het keepersteam van het eerst elftal, dat met Justin Bijlow, Nick Marsman, Ramón ten Hove en Elber Evora bovendien uit drie zelf opgeleide doelmannen bestaat.

Benlahsen over de keuze voor contractverlenging: ''Dat was een hele makkelijke. Ik heb het hier nog steeds enorm naar mijn zin. We werken goed en nauw samen met elkaar. Alle keepers zijn stuk voor stuk leergierig en goed coachbaar. Het keepersvak zelf blijft zich ook ontwikkelen. Dat maakt het alleen nog maar leuker en uitdagender.''

Lees meer over
De Kuip Ramón ten Hove Justin Bijlow Jan de Jong Nick Marsman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties