''Dan moet je soms genoegen nemen met een punt bij PSV''

''Dan moet je soms genoegen nemen met een punt bij PSV''

Feyenoord is in Eindhoven niet verder gekomen dan een punt tegen PSV. Hoewel teleurstelling overheerst, moet Feyenoord volgens clubwatcher Martijn Krabbendam niet vergeten waar de ploeg vandaan komt. Dat legt hij uit op de website van zijn werkgever Voetbal International.

"Het moet voor Feyenoord voelen alsof ze gelijk hebben gespeeld bij Groningen of Twente. Feyenoord was de heersende partij, op een paar fases na, maar over het algemeen hadden ze de zaken prima voor elkaar. Steeds een man over op het middenveld. PSV had geen antwoord als Kökcü of Fer zich terug liet zakken. Zo kwamen ze aan voetballen toe. Dan moet je er meer uithalen dan Feyenoord heeft gedaan. De kansen waren er wel, die moet je afmaken."

"Dan merk je toch wel het gebrek aan mogelijkheden voorin", vervolgt Krabbendam. "Bozenik is een jonge spits. Hij heeft hard gewerkt en was toch twee keer dicht bij een goal. Het is echt een goalgetter, een spits voor in de zestien. Maar daarachter is eigenlijk niks. Nu viel Narsingh in, maar dat is ook geen echte spits. Dat is een beetje het probleem: ze kunnen niet wisselen om nog goals te maken. Dan beloon je jezelf niet door het veldspel om te zetten in een overwinning. Dan moet je genoegen nemen met een punt."

Krabbendam vergelijkt de wedstrijd met de eerdere ontmoeting in De Kuip. "Toen won Feyenoord, maar was PSV de bovenliggende partij. Als je nu kijkt, wat er in die 3,5 maand voor ontwikkeling is geweest en je zet deze wedstrijd af tegen die in december: dat is een wereld van verschil." Sowieso moet er volgens hem rekening gehouden worden met die ontwikkeling. "De spelers voelen ook dat er meer in had gezeten. Tegelijkertijd leden ze eind oktober uit bij Ajax de laatste nederlaag. Dat is een wereld van verschil met nu. Dan moet je soms maar genoegen nemen met een puntje bij PSV."

Lees meer over
De Kuip PSV ajax FC Groningen Leroy Fer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties