Van der Heijden: ''Vandaag was voetbal niet het belangrijkste''

donderdag 13 februari 2020 23:10 69.615 keer bekeken 32 reacties Pro Shots

De met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen stond vooral in het teken van het overlijden van Carlo de Leeuw. Daarom wil Jan-Arie van der Heijden het na afloop in gesprek met FOX Sports ook niet over voetbal hebben.

"Vandaag was voetbal niet het belangrijkste", begint Van der Heijden. "We kwamen hier maar voor één ding: we wilden Carlo eren met een overwinning. Dat is gelukt. Hoe maakt niet uit. Ik denk dat het meer zegt hoe we hem na de wedstrijd met z'n allen geëerd hebben. Ik hoop dat we voor zijn familie, ook al is het maar één procent, een beetje het verdriet hebben kunnen doen verminderen."

Dick Advocaat vertelde al dat hij zijn ploeg wilde vragen het voor Carlo te doen, maar dat hij te geëmotioneerd was om het te zeggen. "De trainer wilde na de bespreking nog even zeggen waar het om ging, maar het was wel duidelijk aan de manier waarop hij het bracht. Voor de wedstrijd hebben we met z'n allen in een kring gestaan. Leroy Fer nam het woord. Die kon het wel zeggen. Ik denk dat het extra hulp heeft gebracht om deze wedstrijd te winnen."

"In de kleedkamer was het stil. Iedereen was emotioneel. Carlo is echt een gouden gozer en iedereen mag hem enorm. Het gemis is heel groot, ondanks dat je het nog niet beseft." Ook Van der Heijden heeft mooie herinneringen aan de materiaalman. "Na een wedstrijd, vooral in het kampioensjaar, als we 3, 4-0 voor stonden in de rust. Dan zei hij: 'Ik ben m'n schoenen vergeten, anders zou ik het laatste half uur nog even meespelen. Dan moesten we altijd lachen. Dat zijn van die momenten die je nooit meer vergeet. Iedereen mocht hem enorm en ik ben blij dat we deze overwinning aan hem op kunnen dragen."

Gerelateerd nieuws
32 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 74170 leden - Op dit moment zijn 944 mensen actief, waarvan 260 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved