''Waarom zou Feyenoord dan geen 4-4-2 mogen spelen?''

''Waarom zou Feyenoord dan geen 4-4-2 mogen spelen?''

Feyenoord draait momenteel niet goed en staat voor twee zware wedstrijden. De Rotterdammers nemen het donderdagavond op tegen Young Boys en zondag wacht de Klassieker. De vraag is hoe de ploeg van Jaap Stam tot een goed resultaat kan komen. Volgens Hans Kraay junior doet Feyenoord er goed aan om in een ander systeem te gaan spelen.

4-4-2 moet volgens de analist toegepast gaan worden. ''Als je geen goede buitenspelers hebt, als je centrumspits eigenlijk geen Engelse targetman is... Waarom zou Feyenoord dan geen 4-4-2 mogen spelen? Zou het hele Legioen dan de trainer doodschieten? Je kan toch spelen met Sinisterra en Jørgensen diep en Berghuis daarachter?'' vertelt Hans Kraay junior in gesprek met FOX Sports.

Een systeem met drie centrale verdedigers en het achterin dicht houden is geen optie voor Kraay. ''Tegen BSC Young Boys kun je dat misschien doen. Maar wat heb je eraan als je tegen Ajax speelt, met alleen Tadic voorin? Dan staan er twee de hele tijd niemand te dekken! Als we straks én Botteghin én Ié én Senesi aan de bal hebben, is het straks rust voordat Jørgensen de bal krijgt. Dan hebben we er drie die niet vooruit spelen.''

Lees meer over
Steven Berghuis Eric Botteghin Luis Sinisterra ajax Marcos Senesi
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties