Berghuis: ''We worden weggespeeld in eigen huis''

Berghuis: ''We worden weggespeeld in eigen huis''

Steven Berghuis is niet te spreken over zijn optreden en dat van zijn teamgenoten. Feyenoord verloor pijnlijk met 0-3 van AZ in De Kuip en had weinig in te brengen. De aanvaller maakt zich dan ook zorgen over de komende wedstrijden.

"We moeten vandaag alle complimenten maken aan AZ. We worden weggespeeld in eigen huis. Ze waren over de gehele wedstrijd beter dan wij, dan wordt het 0-3,'' vertelt Berghuis in gesprek met RTV Rijnmond. ''In de wedstrijd voel je dan dat AZ makkelijker voetbalt, beter aan de bal is. Ze deden ons constant pijn met lopende mensen. Op een gegeven moment levert dat gewoon doelpunten op."

''Het gevoel in het veld was sowieso al niet goed. Bij die 0-2 weet je dat het helemaal moeilijk wordt. Zeker ook omdat AZ beter was dan wij. Ik maak me wel zorgen om de laatste twee wedstrijden. We geven makkelijk doelpunten en ruimtes weg. Zelf doen we tegenstanders weinig pijn met loopacties, frisheid en creativiteit. Dat baart wel zorgen."

Berghuis beseft zelf ook dat hij goed wegkwam met een gele kaart vlak voor rust. De aanvaller kwam hard in op Teun Koopmeiners. "Het was niet bedoeld om de toon te zetten. Ik zet gewoon een tackle in, die was op het randje. Maar de scheidsrechter en de VAR beoordelen 'm met geel. Rood had gekund. Ik raak hem van achter, dat is niet het moment om een tackle in te zetten. Het gebeurt binnen één seconde, ik was te laat en geel."

Lees meer over
De Kuip Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties