Connolly over landgenoot: ''Kelly kan als een 8 of 10 spelen''

Connolly over landgenoot: ''Kelly kan als een 8 of 10 spelen''

Met de mogelijk aanstaande komst van Liam Kelly naar Feyenoord lijkt er weer eens een Ierse speler naar De Kuip te komen. David Connolly ging de middenvelder van Reading FC voor toen hij in 1997 de overstap maakte naar Feyenoord. De inmiddels gestopte aanvaller geniet nog altijd populariteit in Rotterdam, nadat hij in 2001 met twee doelpunten een groot aandeel had in een 4-3 overwinning bij Ajax. Connolly is kenner van het Engelse voetbal en volgt de belangstelling van Feyenoord in Kelly op de voet.

"Hij is een hele goede speler. Ik hou van zijn spel," zegt Connolly over de 23-jarige Kelly. "Hij heeft een heerlijke balbehandeling, ziet snel de oplossingen, is een bezige bij op het middenveld en werkt altijd hard. Ik zie hem echter niet als vervanger van Tonny Vilhena. Hij kan als een 8 of 10 spelen, een beetje zoals Dirk Kuyt weleens in het kampioensjaar van Feyenoord fungeerde," aldus de oud-speler tegenover FR12.

Kelly werkte bij Reading FC samen met Jaap Stam, de huidige hoofdtrainer van Feyenoord. "Stam heeft het uitstekend gedaan in Engeland," vervolgt Connolly, onlangs nog werkzaam als scout voor Bristol City en analyticus voor Sky Sports. "Ik denk alleen niet dat al Stam zijn aankopen even gelukkig waren bij Reading. Er werd te weinig gescoord en misschien teveel op balbezit gespeeld."

De verwachting is dat Liam Kelly snel een meerjarig contract tekent bij Feyenoord. Hij maakte in 2016 zijn debuut voor Reading FC in de Championship, het op één na hoogste niveau van Engeland.

Lees meer over
De Kuip ajax Dirk Kuyt Liam Kelly
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties