Ajax - Feyenoord O/19 wordt zonder publiek uitgespeeld

Ajax - Feyenoord O/19 wordt zonder publiek uitgespeeld

Ajax en Feyenoord Onder 19 moeten de resterende 67 minuten zonder publiek uitspelen op De Toekomst. De Amsterdammers ontvangen ook een schikkingsvoorstel van de aanklager amateurvoetbal van de KNVB. Een nieuwe datum voor de kampioenswedstrijd van Feyenoord Onder 19 is nog niet bekend gemaakt.

Dit meldt De Telegraaf. De Amsterdammers moeten de KNVB laten weten of zij akkoord gaan met de boete van 2500 euro vast en 7500 euro voorwaardelijk. De voorwaardelijke straf wordt onvoorwaardelijk (en dus ook opgelegd) als Ajax niet kan of wil aangeven wie de relschoppers waren. Of als de club geen passende maatregelen tegen de hooligans neemt. De boodschap is duidelijk: de aanklager verlangt dat Ajax de raddraaiers benoemt en aanpakt.

Met het schikkingsvoorstel, dat laag lijkt, maar voor amateurbegrippen fiks is, onderstreept de aanklager dat de wedstrijdorganisatie ver onder de maat was. Hoewel Ajax zelf bepaalde wie er bij het risicoduel aanwezig mocht zijn, kwamen er leden van de Amsterdamse harde kern op de hoofdtribune met Feyenoord-reserves en familieleden van de staf en spelers van Feyenoord.

Lees meer over
ajax
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties