Brard: ''Daar is heel de club op ingericht''

Brard: ''Daar is heel de club op ingericht''

Stanley Brard is per 1 januari weer in dienst van Feyenoord. Het hoofd van de jeugdopleiding is positief over de Feyenoord Academy, maar merkt wel dat de lat nu een stuk hoger ligt in De Kuip. De Rotterdammers hopen snel op een nieuwe Leroy Fer en Georginio Wijnaldum.

''Natuurlijk kunnen er opnieuw spelers van dat niveau doorbreken. En misschien wel van een hoger niveau. Dat moet ook. Feyenoord staat er anders voor dan toen ik vertrok. Destijds speelde Feyenoord 1 niet om het kampioenschap en was Europees voetbal ook niet gebruikelijk. Die gasten hebben Feyenoord een geweldige boost gegeven. Ze zorgden met hun doorbraak voor optimisme en hun transfersom hebben de club er financieel bovenop geholpen. De jeugd kan Feyenoord opnieuw een boost geven.''

Brard maakt zich geen zorgen over het niveau van de Nederlandse talenten. ''Ben je gek, en zeker niet om die van Feyenoord. Ik geniet van wat ik onze jeugdspelers zie doen. Supporters zullen in De Kuip steeds weer nieuwe talenten zien doorbreken - daar is heel de club op ingericht,'' vertelt Brard in het nieuwe Feyenoord Magazine.

''Op een of andere manier lijkt het beeld ontstaan dat Feyenoord Academy wat in het slop is geraakt, maar kijk alleen even naar de doorstroming: de helft van de eerste selectie bestaat uit door Feyenoord zelf opgeleide spelers. Veel van de jongens staan structureel in de basis of spelen regelmatig. En met Vente, Malacia, Kokcu, Burger en Geertruida zitten er liefst vijf eerstejaars senioren of zelfs nog Onder 19-spelers bij de eerste selectie.''

Lees meer over
De Kuip martin van geel Dylan Vente Tyrell Malacia Jan de Jong Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties