''Blijkbaar hielden de meeste supporters er al rekening mee''

zondag 3 februari 2019 15:11 76.600 keer bekeken 167 reacties Pro Shots

Feyenoord heeft in het Van Donge & De Roo Stadion de zoveelste wanprestatie van het seizoen afgeleverd. De ploeg verloor met 2-1 van stadsgenoot Excelsior. VI-verslaggever Martijn Krabbendam merkt op dat vele mensen de nederlaag al zagen aankomen.

"Het gekke is natuurlijk dat mensen die Feyenoord een beetje kennen al zeiden: 'dan zullen ze bij Excelsior wel verliezen'. Dan stellen ze heel die week in het teken om dat niet te doen. Van Bronckhorst eiste gewoon dat de overwinning op Ajax een vervolg zou krijgen hier. Dan komt puntje bij paaltje en wordt het gewoon 2-1, waar eigenlijk weinig op valt af te dingen. Feyenoord creëerde meer kansen, maar als je kijkt naar hoe er gevoetbald wordt, kun je moeilijk zeggen dat Excelsior hier de overwinning gestolen heeft."

Hoewel de zege op Ajax vorige week overtuigend was, is een teleurstellende prestatie als deze niks nieuws voor Feyenoord. "Als je je maar voor drie, vier wedstrijden per jaar weet op te laden, is dat natuurlijk schandalig voor een club als Feyenoord. Vorige week pak je Ajax met 6-2, is iedereen enthousiast en blij. Dan geef je het zo'n vervolg. Dat is natuurlijk een wanprestatie. Dit was weer het niveau van PEC Zwolle-uit."

Op de website van Voetbal International is Krabbedam ook kritisch op de wissels van Giovanni van Bronckhorst. "Er verandert niet veel. Als je kijkt hoe Excelsior wisselde, was dat echt om die wedstrijd te winnen. Uiteindelijk betaalt dat zich nu voor hun uit." Ook vond de clubwatcher Feyenoord kwalitatief niet goed genoeg. "De ruimtes zijn klein hier, probeer daar maar een oplossing voor te vinden. Dan komt het gebrek aan voetballend vermogen weer aan de oppervlakte. Veel balbezit, maar veel terug, een laag tempo. Het aloude liedje."

De plek op de ranglijst, in het bijzonder de grote achterstand op PSV en Ajax, valt volgens Krabbendam ook te verklaren door wedstrijden als deze. "Dan sta je terecht waar je staat. Dan kun je wel over budgetten praten en kijken naar Ajax en PSV, maar het is blijkbaar toch een kwaliteitskwestie." Tot slot merkt Krabbendam dat Feyenoordsupporters de nederlaag al enigszins hadden zien aankomen. "Je proeft een bepaalde gelatenheid bij de Feyenoordsupporters hier. Blijkbaar hadden de meesten er wel rekening mee gehouden."

Gerelateerd nieuws
167 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 79 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 73881 leden - Op dit moment zijn 985 mensen actief, waarvan 211 leden.

 

Download app in Play Store Download app in App Store

Cookie instellingen | Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2020 | All rights reserved