Oud-Feyenoorder Chong maakt debuut voor Manchester United

Oud-Feyenoorder Chong maakt debuut voor Manchester United

Tahith Chong maakte zaterdag zijn officiële debuut voor Manchester United. De 19-jarige aanvaller, die in de zomer van 2016 de overstap maakte van de jeugdopleiding van Feyenoord naar die van de Engelse club, viel halverwege de FA Cup-wedstrijd tegen Reading (2-0 winst) in.

Oer-Feyenoorder Jan Boskamp was onder de indruk van de prestatie van Chong in zijn debuutwedstrijd. "Toen hij in het veld kwam leek wel alsof onze lieve heer erin kwam, als je naar het publiek keek. Het leuke vond ik dat de anderen hem ook steeds aanspeelden. Dat moet hij toch op de trainingen afgedwongen hebben."

"Toen hij een jaar of vijftien of zestien was, speelde hij ook al zo enthousiast", vervolgt Boskamp bij Ziggo Sport. "Zijn uitstraling, lef... Door dit debuut denk je toch weer: er komt weer een Nederlands talent voor ons aan." In zijn eerste seizoen in Engeland kwam Chong niet veel in actie door een knieblessure, waardoor hij tien maanden niet in actie kon komen.

Lees meer over
Tahith Chong
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties