Kökcü: ''Op de achtergrond is Van Persie enorm belangrijk''

Kökcü: ''Op de achtergrond is Van Persie enorm belangrijk''

2018 was een mooi jaar voor Feyenoorder Orkun Kökcü. Hij speelde zijn eerste oefenwedstrijd, bekerwedstrijd en competitiewedstrijd voor Feyenoord, en scoorde alle drie de keren bij zijn debuut. In januari mocht hij voor het eerst aansluiten bij de eerste selectie, op het trainingskamp in Marbella. "Ik was net enkele dagen zeventien en dan al met de grote jongens mee. Dat deed me goed. Als ik terugkijk, kan ik alleen maar herhalen dat het een prachtig jaar was."

Tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II van vorig seizoen zat Kökcü voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Hoewel hij niet inviel, mocht hij in de tweede helft wel warmlopen. "Liep ik plotseling warm met Robin van Persie, een van mijn jeudgidolen. We stonden al voor, dat was een mooi moment geweest om erin te komen. Maar eerlijk gezegd debuteer ik liever in een volle Kuip. Dat voelt echt als een debuut. Niet een reeds besliste wedstrijd ver weg van Rotterdam", vertelt Kökcü aan ELF Voetbal.

Van Persie heeft voor Kökcü veel betekend het afgelopen jaar. "Tijdens een van de eerste dagen van de voorbereiding schoof hij aan onze tafel, ik met Wouter Burger, Lutsharel Geertruida, Achraf El Bouchataoui en Cheick Touré. Hij gaf aan dat we met vragen altijd bij hem terecht kunnen, zowel op voetbalgebied als privé. Hij probeert ons op allerlei manieren te helpen. Ik denk dat hij daarom nog een jaar extra bij Feyenoord is gebleven."

"Op de achtergrond is Van Persie enorm belangrijk voor de selectie", gaat Kökcü verder. "Ik keek altijd tegen hem op. Hij was een speler van wereldklasse. Nu geeft hij me vaak tips. Dat ik altijd open moet staan, altijd vooruit moet denken, om me heen moet kijken. Ik krijg op mijn donder als ik een balletje breed of achteruit geef. Ik moet telkens aanspeelbaar zijn en mijn medespelers kunnen bedienen. Van Persie denkt met me mee. Ook de andere ervaren jongens, zoals Berghuis, Clasie en Vilhena, proberen ons te helpen."

Lees meer over
De Kuip Robin van Persie Steven Berghuis Lutsharel Geertruida Achraf El Bouchataoui trainingskamp Clasie Tonny Vilhena Van den Berg
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties