Van Hanegem: ''Staf haalt er gewoon niet voldoende uit''

Van Hanegem: ''Staf haalt er gewoon niet voldoende uit''

Willem van Hanegem blijft kritisch op zijn club na opnieuw duur puntverlies. De oer-Feyenoorder is van mening dat de Rotterdammers een structureel probleem hebben. Feyenoord moet zich vooral gaan focussen op de ontwikkeling van diverse spelers en de staf kan veel meer uit de huidige groep halen.

''De spelers worden daar gewoon niet beter,'' schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. ''Aankopen die bij hun vorige club leuke spelers leken, sneeuwen in Rotterdam al snel onder. Jonge talenten zakken razendsnel weer weg. Bij Feyenoord denken ze maar dat als ze afscheid nemen van de Kuip, dat ze dan opeens wél in de nek hijgen van Ajax en PSV.''

''Maar ook in een nieuw stadion - laat duidelijk zijn dat ik daar geen voorstander van ben - moet je eerst goed spelen om ver te komen. Deze spelers kunnen echt kort achter PSV en Ajax zitten, maar de technische staf haalt er gewoon niet voldoende uit. Los van geld en budgetten zie ik de ploeg zo vaak slecht starten, zo vaak achteruitspelen, zo traag de aanvallers inspelen. Dan verlies je dus van De Graafschap en Fortuna Sittard en verspeel je dure punten in Tilburg en Den Haag.''

''Laat van dat voetballen nou eens prioriteit één van worden gemaakt. Ja, de beker zal wel weer als iets geweldigs worden gezien. Het zal allemaal wel. Feyenoord heeft succes in de beker omdat het altijd thuis loot. Op dat vlak hebben ze zoveel geluk. Als ze in de Kuip uit het raam vallen, rijdt er net een hooiwagen langs."

Lees meer over
De Kuip PSV ajax Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties