Feyenoord Onder 15 thuis ten onder tegen Ajax

Feyenoord Onder 15 heeft dinsdag op Varkenoord niet voor een goed resultaat kunnen zorgen tegen het hoger geklasseerde Ajax Onder 15. Het licht gehavende elftal van Mark Otten kwam geen moment echt goed in de wedstrijd en verloor met 0-2.

De Amsterdammers zetten hoog druk, waardoor Onder 15 moeite had met de opbouw. Omdat het zelf ook slordig speelde als er kansen waren om te voetballen, was het vooral een kwestie van tegenhouden in de eerste helft. Alleen Ajax kreeg in de eerste helft wat kansjes, met name door het verstoren van de opbouw van de Rotterdammers. De spits van de bezoekers had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten, maar stuitte in één situatie drie keer op keeper Sam Pak.

Direct na de rust was het wel raak voor Ajax middels een prachtige goal. Een middenvelder ving de bal op, dacht niet lang na en knalde de hem van een meter of dertig in de kruising. Het leek Onder 15, dat door een aantal blessures met een paar jongere spelers aantrad, wat aan energie te ontbreken om het tij te doen keren. Tien minuten na de pauze besliste Ajax de wedstrijd uit één van de weinige geslaagde combinaties in de wedstrijd. De centrale verdediger mocht opstomen en kon na een één-twee met de spits afwerken.

Onder 15 probeerde nog wel voor de aansluiting te gaan, maar kwam niet verder dan enkele kansrijke uitbraken. Zo ging Saladin Oulad M’Hand te vergeefs voor eigen succes waar hij had moeten afspelen op invaller Jamal Ourhris en werd een voorzet van Mimeirhel Benita in een belovende aanval net geblokt. ‘Mede door de aanpassingen was het een moeilijke wedstrijd’, vertelde Otten na afloop. ‘Bij balbezit bewogen we niet goed zonder bal waardoor we moeite hadden om hem in bezit te houden. Bij de achterstand ontbrak het aan de absolute honger om terug te komen.’

Feyenoord Onder 15 – Ajax Onder 15 0-2