Feyenoord verliest opnieuw dure punten in De Kuip

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 1-1 gelijkgespeeld. Die stand was bij rust al bereikt door treffers van Steven Berghuis en Henk Veerman.

In de eerste helft zat het venijn ‘m in de staart, met twee goals in de laatste vijf minuten. Steven Berghuis zette Feyenoord in de veertigste minuut op voorsprong, door overtuigend hard en hoog raak te schieten, nadat een voorzet van Sofyan Amrabat voor zijn voeten was beland.

Daarmee leek Feyenoord, waar de 18-jarige Tyrell Malacia opnieuw een basisplaats had, met een goed gevoel de kleedkamer in te gaan, maar dat was buiten Henk Veerman gerekend. De spits van Heerenveen kreeg de bal nog geen drie minuten later enigszins gelukkig voor zijn voeten en passeerde van dichtbij Brad Jones.

De gelijkmaker was een tegenvaller voor Feyenoord, dat goed aan de wedstrijd was begonnen. Binnen een minuut had Tonny Vilhena al de openingstreffer op zijn schoen, maar de middenvelder had pech dat zijn inzet op de doellijn werd gekeerd. Enkele minuten later was ook Renato Tapia dichtbij, maar zijn kopbal verdween naast het doel van oud-Feyenoorder Warner Hahn.

In het vervolg van de eerste helft kregen beide ploegen enkele mogelijkheden, maar niet zulke grote als de kans van Karim El Ahmadi kort na rust. Na een goede actie van Sam Larsson en dito voorzet van Berghuis raakte de middenvelder van dichtbij de voeten van Hahn, die totaal geen weet leek te hebben van zijn redding.

Hoewel Feyenoord de gehele tweede helft een overwicht had, duurde het tot het laatste kwartier voordat de ploeg weer wat vaker door de blauw-witte muur wist heen te breken. Zo vond invaller Jens Toornstra uit een moeilijke hoek de voeten van Hahn, terwijl een schot van Amrabat wel hard was maar niet ver genoeg richting de hoek om de Heerenveen-doelman te verrassen. Jeremiah St. Juste en El Ahmadi stelden Hahn in de slotfase meer op de proef, maar de bal wilde er niet meer in voor Feyenoord, dat daardoor opnieuw dure punten verloor in eigen huis.