Oranje oefent 9 november tegen Schotland

Oranje oefent 9 november tegen Schotland

Het Nederlands elftal oefent volgende maand tegen het nationale team van Schotland. De vriendschappelijke wedstrijd wordt donderdag 9 november gespeeld in het Pittodrie Stadium in Aberdeen. De aftrap is 19.45 uur plaatselijke tijd (20.45 uur in Nederland).

In de dagen na de ontmoeting met de Schotten, speelt Oranje nog een oefenwedstrijd. De datum, de tegenstander en de locatie van dat treffen zijn op dit moment nog niet bekend. Op de internationale speeldagenkalender van de wereldvoetbalbond FIFA is de periode 6 tot en met 14 november gereserveerd voor interlandvoetbal.

Feyenoord neemt het op vijf november op tegen ADO Den Haag en 18 november speelt het een thuiswedstrijd tegen VVV Venlo. Na het stoppen van Arjen Robben is de kans groot dat Steven Berghuis een uitnodiging kan verwachten voor het Nederlands Elftal. Tonny Vilhena, die tegen Wit-Rusland en Zweden in de basis begon, is ook een kandidaat.

Oranje kwam in september 2009 voor het laatst uit tegen Schotland. Dat was in de kwalificatiecampagne voor het WK 2010. De enige treffer in Glasgow kwam destijds op naam van oud-Feyenoorder Eljero Elia.

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties