''Karim is de regisseur van Feyenoord''

''Karim is de regisseur van Feyenoord''

Oud-voetballer Ferdi Vierklau was gisteren aanwezig om Feyenoord te beoordelen voor het Voetballer van het Jaar-klassement. Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat maakten veel indruk op hem. ''Ik vind het niet verwonderlijk dat Karim afgelopen seizoen de Gouden Schoen heeft gewonnen. Als hij zo blijft presteren zie ik dat dit jaar weer gebeuren."

''Karim is de regisseur van Feyenoord,'' vervolgt Vierklau in gesprek met De Telegraaf. ''Hij bepaalt alles op het middenveld. Zowel met als zonder de bal weet hij de organisatie goed neer te zetten. Daarin zag je ook perfect het verschil tussen AZ en Feyenoord. De Rotterdammers hebben met El Ahmadi een speler in huis die de lijnen uitzet.''

Ook Sofyan Amrabat maakte veel indruk met zijn spel. ''Hoewel die jongen eigenlijk een middenvelder is, stond hij in Alkmaar als rechtsback opgesteld. Als je dan ziet wat voor oplossingen hij steeds wist te vinden… Hij heeft het afgedwongen dat zijn tegenstander continu rekening met hem moest houden. Amrabat en El Ahmadi hebben samen de hele boel kapot gespeeld.''

Cijfers: Jones (6), Amrabat (7,5) St.Juste (7), Tapia (7), Haps (7,5), El Ahmadi (8,5), Toornstra (7), Vilhena (7,5) Berhuis (8), Boetius (7,5) Larsson (7).

Lees meer over
Jens Toornstra Renato Tapia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties