'Back' Amrabat: ''Een eer om in dit mooie shirt te voetballen''

zondag 1 oktober 2017 15:06 103.135 keer bekeken 107 reacties Pro Shots

Sofyan Amrabat startte zondagmiddag in de basiself van Feyenoord. De Marokkaan begon niet op het middenveld, maar als rechtsback. Amrabat, die afgelopen zomer overkwam van FC Utrecht, speelde al eerder op die positie en kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen AZ (0-4 winst).

“Ik denk dat ik het redelijk heb gedaan”, zegt hij tegenover FOX Sports. “Ik had aanvallend wel meer kunnen doen, maar Steven Berghuis was goed bezig. Dat zit wel goed, dacht ik.”

“Het was wel wennen”, vervolgt hij over zijn nieuwe rol. “Ik heb heel mijn leven op het middenveld gespeeld, maar de trainer zei gisteren dat ik als rechtsback zou starten. Tuurlijk wil ik spelen en ik speel daar als het moet. Ik vind het een eer om in dit mooie shirt te voetballen. Ik doe gewoon mijn best.”

“De wedstrijdvoorbereiding was gewoon hetzelfde zoals altijd. Vorig jaar heb ik soms wel als rechtsback gespeeld, maar het is niet mijn natuurlijke positie. Ik merkte wel een paar keer dat ik teveel als middenvelder denk en het voetballend wil oplossen. In zo’n geval moet ik anders denken. Dat is gewoon een beetje wennen."

Gerelateerd nieuws
107 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 53 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 70827 leden - Op dit moment zijn 64 mensen actief, waarvan 46 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2019 | All rights reserved