'Back' Amrabat: ''Een eer om in dit mooie shirt te voetballen''

'Back' Amrabat: ''Een eer om in dit mooie shirt te voetballen''

Sofyan Amrabat startte zondagmiddag in de basiself van Feyenoord. De Marokkaan begon niet op het middenveld, maar als rechtsback. Amrabat, die afgelopen zomer overkwam van FC Utrecht, speelde al eerder op die positie en kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd tegen AZ (0-4 winst).

“Ik denk dat ik het redelijk heb gedaan”, zegt hij tegenover FOX Sports. “Ik had aanvallend wel meer kunnen doen, maar Steven Berghuis was goed bezig. Dat zit wel goed, dacht ik.”

“Het was wel wennen”, vervolgt hij over zijn nieuwe rol. “Ik heb heel mijn leven op het middenveld gespeeld, maar de trainer zei gisteren dat ik als rechtsback zou starten. Tuurlijk wil ik spelen en ik speel daar als het moet. Ik vind het een eer om in dit mooie shirt te voetballen. Ik doe gewoon mijn best.”

“De wedstrijdvoorbereiding was gewoon hetzelfde zoals altijd. Vorig jaar heb ik soms wel als rechtsback gespeeld, maar het is niet mijn natuurlijke positie. Ik merkte wel een paar keer dat ik teveel als middenvelder denk en het voetballend wil oplossen. In zo’n geval moet ik anders denken. Dat is gewoon een beetje wennen."

Lees meer over
Steven Berghuis
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties