Buitenlandse media: ''Tactiek Van Bronckhorst desastreus''

donderdag 14 september 2017 07:49 175.160 keer bekeken 448 reacties Pro Shots

Feyenoord verloor gisteren met 0-4 in De Kuip van Manchester City. De buitenlandse media zijn hard in hun oordeel over de Rotterdamse club en de tactiek waarmee de landskampioen het veld in werd gestuurd.

El Mundo Deportivo schrijft dat de fout van Tonny Vilhena symbool stond voor Feyenoord. "Hij maakte een kinderlijke fout bij het eerste doelpunt, zoiets mag niet gebeuren als je mee wilt doen in de Champions League. De Kuip wordt altijd geroemd, maar Feyenoord was nergens voor zijn fanatieke publiek."

The Daily Mail is vooral kritisch op de trainer van Feyenoord. ''De tactiek van Van Bronckhorst was gewoonweg desastreus. De coach selecteerde een aantal spelers die normaal niet vaak in actie komen en dat kon je wel zien ook, het zorgde voor gefronste wenkbrauwen. Feyenoord komt uit het land van het totaalvoetbal, maar dat is wat City speelde.''

De Engelse krant gaf bijna elke Feyenoorder een onvoldoende. Alleen Brad Jones en Steven Berghuis ontvingen voor hun optreden tegen Manchester City een zes. Sofyan Amrabat, Miquel Nelom, Jan-Arie van der Heijden en Jean-Paul Boëtius kregen een vier. Van Bronckhorst kreeg een vijf.

"De terugkeer van Feyenoord in de Champions League moest één groot feest worden", stelt France Football. Het team van Van Bronckhorst werd echter overklast: qua ervaring, op tactisch gebied, maar bovenal wat betreft kwaliteit.'' Marca is kritisch op Vilhena tijdens de 0-1. "Wil je meetellen, dan moet je wel beschikken over benen die doen wat jij wilt."

"City werd woensdag behoorlijk geholpen door het zwakke verdedigen van Feyenoord", stelt de BBC. "De 1-0 van John Stones belandde in het doel na een komisch onzinnige poging van Tonny Vilhena om de bal van de lijn te halen. De goal van Sergio Aguero kwam voort uit sterk positiespel van City, maar bij het doelpunt van Gabriel Jesus en de tweede van Stones kon iedereen zien dat Feyenoord in verdedigend opzicht simpelweg tekortschoot." 

Gerelateerd nieuws
448 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 179 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64638 leden - Op dit moment zijn 921 mensen actief, waarvan 263 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting