Feyenoord telt af tot stadsderby

Feyenoord telt af tot stadsderby

Feyenoord is weer een dag dichter bij de derby van komend weekend. Drie dagen voor het bezoek aan stadgenoot Excelsior vervolgde het team van trainer Giovanni van Bronckhorst de voorbereiding met een scherpe training op Varkenoord.

De weersomstandigheden in Rotterdam-Zuid deden allesbehalve denken aan een zomerse dag in augustus. De regen kwam met bakken uit de lucht, al had dat honderden supporters er niet van weerhouden om naar Varkenoord te komen. Verscholen onder paraplu’s zagen zij hoe Brad Jones, die kampt met een rugblessure, ook donderdag niet deelnam aan de groepstraining. De Australiër werkte evenals woensdag een binnenprogramma af.

Vanwege het ontbreken van Jones en ook Kenneth Vermeer kregen keepers Justin Bijlow en Ramón Ten Hove gezelschap van Elber Evora. De doelman van Feyenoord Onder 18 trainde mee en verdedigde onder meer het doel tijdens diverse kleine partijspelen van drie tegen drie, waarin fanatiek en fel werd gestreden voor elke meter.

Op weg naar de stadsderby in Kralingen traint Feyenoord nog tweemaal (vrijdag en zaterdag) en beide sessies zijn besloten. Excelsior – Feyenoord maakt deel uit van de tweede speelronde in de Eredivisie en wordt zondag om 12:30 uur gespeeld in het Van Donge & De Roo Stadion.

Lees meer over
Kenneth Vermeer Justin Bijlow Brad Jones
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties