Dit seizoen alleen doellijntechnologie in bekertoernooi

Dit seizoen alleen doellijntechnologie in bekertoernooi

Er wordt dit seizoen niet standaard gebruik gemaakt van doellijntechnologie in de Kuip. Dit meldt RTV Rijnmond. De KNVB gaat de doellijntechnologie inzetten tijdens het bekertoernooi, bij thuiswedstrijden van clubs die in de groepsfase van Europese toernooien zitten. De UEFA verplicht de technologie namelijk in de Europese toernooien.

Op dit moment zijn alleen Feyenoord en Vitesse zeker van doellijntechnologie tijdens het bekertoernooi. Mogelijk komen daar nog Ajax en FC Utrecht bij, maar zij komen nog in actie tijdens play-offs voor een ticket in de Europa League. Eerder werd PSV uitgeschakeld in de voorronde van dat zelfde toernooi.

Afgelopen seizoenen had Feyenoord na de winterstop doellijntechnologie in de Kuip. Tijdens Feyenoord - PSV speelde de technologie een belangrijke rol. Jan-Arie van der Heijden leek te scoren, maar de bal bleek niet achter de lijn. Enkele seconden later pakte PSV-doelman Jeroen Zoet de bal waarna de bal de doellijn wel passeerde. Feyenoord won de wedstrijd met 2-1.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties