Bijlow wint met Oranje onder 19 van Duitsland op EK

Bijlow wint met Oranje onder 19 van Duitsland op EK

Een loepzuivere hattrick van spits Joël Piroe heeft het Nederlands elftal onder 19 jaar een vliegende start op het Europees kampioenschap bezorgd. In de Georgische hoofdstad Tbilisi was Onder 19 met 4-1 verrassend te sterk voor het favoriete Duitsland. Alle goals vielen in de tweede helft. Feyenoorder Justin Bijlow speelde de gehele wedstrijd.

Een fantastische en nooit verwachte start voor Oranje onder 19. Donderdag speelt het team zijn tweede poulewedstrijd tegen Engeland dat eerder op de dag met 2-0 van Bulgarije won. "Weet je wat het is? Onder 19 won ook de afgelopen twee jaar de openingswedstrijd op het EK, maar lagen er na de poulefase wel uit. We hebben pas één keer gewonnen en dat is niet genoeg om de halve finale te halen", aldus coach Stekelenburg.

Wedstrijd
Duitsland - Nederland 1-4 (0-0).

Scoreverloop
46. Aymen Barkok 1-0; 49. Joël Piroe 1-1; 65. Joël Piroe 1-2; 79. Joël Piroe 1-3; 90+1 Jay-Roy Grot.

Opstelling Nederland
Bijlow; Bakboord, Dekker, Obispo, Carolina, De Wit, Koopmeiners, Kadioglu (85. Grot), Nunnely (80. Lang), Piroe, Dilrosun.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties