''Kijk waar ik nu sta: dát is mijn grootste prestatie''

''Kijk waar ik nu sta: dát is mijn grootste prestatie''

Brad Jones heeft bijna zijn gehele carrière op de bank gezeten. Dit seizoen is alles anders voor de 35-jarige doelman. Hij is een van de gezichten van het huidige succes van de Rotterdammers. ''Het grootste deel van mijn carrière ben ik tweede of derde keus geweest. Ik voelde me overal gewaardeerd, maar een echte publiekslieveling ben ik niet eerder geweest.''

Vrienden en familie volgen Jones op de voet in Australië. "Absoluut. Voor hen is het ook weleens leuk om mij wekelijks te zien spelen, haha. Helaas is het wel lastig om de Eredivisie te kijken in Australië. Via internet lukt het nog weleens, via streams. De Europa League konden ze wel volgen op de Australische tv. Normaal gesproken krijgen ze daar alleen samenvattingen te zien."

''Met vrienden hebben we een groepschat,'' vervolgt Jones in gesprek met ELFvoetbal.nl. ''Meestal word ik wakker met vijftig berichten. Dan treffen zij weer berichten van mij aan als zij wakker worden. Zo leven we een beetje langs elkaar heen. Maar in het begin van mijn carrière was het veel lastiger. Gelukkig hebben we de technologie. De uitvinding van Skype heeft me veel geld bespaard."

Brad Jones staat op de drempel om dit seizoen kampioen te worden met Feyenoord. Hij noemt het niet de grootste prestatie uit zijn carrière. "De op een na grootste. De grootste prestatie is slagen als prof in Europa. Als kind in Australië verklaarde iedereen me voor gek om dat te wensen. Ik verdiende veertig pond per week toen ik in Engeland begon. Kijk waar ik nu sta: dát is mijn grootste prestatie."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties