''Tijd van trucjes is voorbij, gaat alleen nog om winnen''

''Tijd van trucjes is voorbij, gaat alleen nog om winnen''

Feyenoord zal Karim El Ahmadi gaan missen de komende wedstrijden. De middenvelder is de komende wedstrijden met Marokko actief in de Africa Cup. Niet alleen op het veld zal de Marokkaan gemist worden door zijn ploeggenoten, ook buiten het veld heeft El Ahmadi zijn waarde voor zijn ploeggenoten.

Met een tussenstop in Al-Ahli FC en Aston Villa FC speelt El Ahmadi al sinds 2008 voor Feyenoord. De Marokkaanse aanjager van de Rotterdammers heeft het niet altijd gemakkelijk gehad, vooral in zijn eerste periode had hij het lastig, maar zijn tweede periode verloopt vooralsnog succesvol. Daar heeft El Ahmadi wel een verklaring voor: "Toen ik als jonge speler van FC Twente naar Feyenoord ging, was ik op zoek naar erkenning. Het voelt nu meer als bevestiging. Willem van Hanegem vergeleek mij als speler met een horzel. Dat was mooi, dat zo'n voetballegende dat vindt. Nu hoor ik dat bijna dagelijks in de media, dus blijkbaar had Willem gelijk, haha", geeft de middenvelder aan in gesprek met Tubantia.

In de voetbalwereld ben je al gauw geen talent meer, je moet je direct zien te bewijzen aan de buitenwereld. Zeker in Nederland ben je al snel 'te' oud. "Ik heb in de loop van de jaren geleerd hoe je met kritiek moet omgaan. Als de stemming negatief is, moet je die maar zien om te draaien met de juiste prestaties. Het is dan ook simpel inderdaad, kijk maar naar Bilal Basacikoglu. Ik herken veel van mezelf in hem. Ook ik had het als jonge speler moeilijk toen ik bij Feyenoord kwam."

Voor een ervaren speler als El Ahmadi is het inmiddels wel duidelijk waar het in de voetbalwereld écht om draait: resultaat. "Ik deed bijvoorbeeld allerlei gekke trucjes. Nu bezondig ik me daar ook nog weleens aan hoor, maar alleen als we ruim voorstaan. Maar het telt niet, je wint er geen wedstrijden mee. Ronald Koeman heeft mij bijgebracht waar het echt om draait in het voetballen: winnen, winnen en nog eens winnen. Bilal begint dat ook steeds meer in te zien", komt de Marokkaan voor zijn Turkse ploeggenoot op.

Lees meer over
Bilal Basacikoglu
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties