Kuyt: ''Het moet over Feyenoord gaan, niet over Dirk Kuyt''

Kuyt: ''Het moet over Feyenoord gaan, niet over Dirk Kuyt''

Feyenoord walste woensdagavond over ADO Den Haag heen in de achtste finale van het bekertoernooi. De Rotterdammers wonnen met 5-1 van de Haagse club, door onder andere drie goals van Dirk Kuyt. De aanvoerder zat afgelopen weekend op de reservebank, wat veel rumoer opleverde in de media.

“Ik weet dat ik goals kan maken in zulke wedstrijd”, zegt de aanvoerder over de wedstrijd tegen ADO tegenover Fox Sports. “In de eerste helft was ik een paar keer ongelukkig: ik kreeg een bal niet goed op mijn hoofd of er zat iemand tussen. De penalty was het eerste doelpunt, daarna nog twee goede goals. Ik hoef niemand meer iets te bewijzen, spelen in de Kuip is het mooiste wat er is.”

“Mensen moeten begrijpen dat ik wel eens niet speel en dat ik dan teleurgesteld kan zijn”, zegt Kuyt over zijn reserveplek tegen AZ. “De media proberen er dan een groot item van te maken. Misschien is het positief dat mensen zich zo druk om mij maken. Ik heb mij altijd professioneel gedragen. Ik ben 36, heb bij alle wedstrijdselecties gezeten en alle trainingen meegedaan. Soms moet een trainer keuzes maken en zijn keuzes respecteer ik.”

“Als je zondag misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen speelt, moet het vier dagen over Dirk Kuyt gaan in plaats van de spelers die zo goed speelden. Daar doe je Feyenoord tekort mee. We staan sinds speeldag één bovenaan in de competitie en staan nu in de kwartfinale van de beker. Het moet over Feyenoord gaan, niet over Dirk Kuyt.”

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties