MATCHDAY! Feyenoord - ADO Den Haag

MATCHDAY! Feyenoord - ADO Den Haag

De bekerontmoeting is de tweede keer dit seizoen dat Feyenoord en ADO Den Haag elkaar treffen in De Kuip. Op zondag 11 september eindigde het competitieduel in een 3-1 overwinning. Waar Feyenoord in de vorige ronde stadgenoot Excelsior uitschakelde (4-0), daar bereikte ADO de achtste finales door Telstar met 2-1 te kloppen.

Teamnieuws
De van een hamstringblessure herstelde Terence Kongolo keerde zondag tegen AZ terug in de wedstrijdselectie en zou tegen ADO minuten kunnen maken. Op Sven van Beek en Kenneth Vermeer kan trainer Giovanni van Bronckhorst nog geen beroep doen.

ADO Den Haag kan niet beschikken over Aaron Meijers en Kevin Jansen, die beiden eerder dit seizoen een serieuze knieblessure opliepen. Aanvoerder Tom Beugelsdijk miste afgelopen weekend het uitduel met N.E.C. vanwege een schorsing, maar keert woensdag weer terug in het elftal.

De kijk van de hoofdtrainers
Van Bronckhorst genoot afgelopen zondag van de prestatie van zijn team tegen AZ (0-4 winst). ‘Dit is voor ons een belangrijke overwinning, zeker na de wedstrijd van afgelopen donderdag,’ verwees Van Bronckhorst zondag naar de wedstrijd tegen Fenerbahçe. ‘We hebben hiermee een signaal afgegeven naar ons onszelf. Misschien hebben we inderdaad te weinig gescoord gezien het aantal kansen dat we kregen en de ruimtes die er lagen. Toch ben ik trots dat we hier met vier goals verschil winnen.’

Zeljko Petrovic schaamde zich afgelopen weekend kapot voor zijn ploeg, zo vertelde hij na de 3-0 nederlaag tegen N.E.C. ‘Als je zo speelt, ben je het shirt van ADO Den Haag niet waard’, zei hij na afloop van dat duel, waarin de eindstand al bij rust was bereikt. ‘Ga gewoon lekker voetballen en gooi er wat strijd in. Als je dan verliest van een betere tegenstander, is het niet erg. Maar als je zo slap speelt, kun je van alles verzinnen, maar dan houdt het op.’

Vorm
In de laatste vier competitieduels pakte Feyenoord niet alleen tien punten, maar maakte de ploeg ook nog eens zestien goals. Daarmee gaat de ploeg aan kop van de Eredivisie, met drie punten voorsprong op Ajax. Ook in de KNVB Beker is Feyenoord op schot, getuige de overwinningen op FC Oss (4-1) en Excelsior (4-0).

Met tien punten bezette ADO Den Haag na vier speelronden de derde plaats van de Eredivisie. In de vijfde speelronde sloeg Feyenoord een aanval om de koppositie af, waarmee de vrije val voor de Hagenaars werd ingezet. Sindsdien werd in de competitie alleen nog van Willem II gewonnen, waardoor ADO op de vijftiende plaats is beland. Tussentijds werd wel Telstar nog verslagen in de tweede ronde van de KNVB Beker (2-1), nadat in de eerste ronde al N.E.C. na strafschoppen werd uitgeschakeld.

Historie
Slechts twee keer eerder troffen Feyenoord en ADO Den Haag elkaar in de KNVB Beker. Bijna zestig jaar geleden, in het seizoen 1947-1948, ging Feyenoord in een uitwedstrijd met 2-1 onderuit. Op 20 oktober 1998 bezorgde Jon Dahl Tomasson Feyenoord de overwinning door in de verlenging de winnende 2-1 te maken in De Kuip. De competitieoverwinning die Feyenoord eerder dit seizoen boekte, was de 28ste in 44 eredivisiewedstrijden in De Kuip.

MATCHDAY! Feyenoord - ADO Den Haag

Feyenoord – ADO Den Haag
Woensdag 14 december om 20:45 uur in De Kuip
Scheidsrechter: Janssen

Laatste ontmoetingen

Thuis
11/09/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2
01/02/2015 Feyenoord – ADO Den Haag 2-1
29/09/2013 Feyenoord – ADO Den Haag 4-2
16/12/2012 Feyenoord – ADO Den Haag 3-2

Uit
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
05/05/2013 ADO Den Haag – Feyenoord 2-0
22/04/2012 ADO Den Haag – Feyenoord 1-2

Lees meer over
Kenneth Vermeer Sven van Beek
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties