Feyenoord sluit strategische samenwerking met Japanse V-Varen Nagasaki

Feyenoord sluit strategische samenwerking met Japanse V-Varen Nagasaki

Op een persconferentie in Nagasaki hebben Feyenoord en de Japanse tweede divisieclub V-Varen een strategisch partnership bekendgemaakt. V-Varen is pas in 2005 opgericht en richt zich op de ontwikkeling van jeugdvoetbal. Ze willen uitgroeien tot één van de belangrijkste opleidingscentra van Japan.

Feyenoord zal daarvoor kennis delen, trainingskampen, clinics en workshops en andere ontwikkelingsprogramma's organiseren. De clubs hopen daarbij een platform op te zetten waar Nederlandse en Japanse zaken en handel op kunnen aansluiten en zullen andere vormen van samenwerking onderzoeken waaronder de mogelijkheden van het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden.

Nagasaki is net als Rotterdam een havenstad en daar hopen de clubs op aan te halen. 'Het eerste Nederlandse schip dat Japan bereikte kwam van Rotterdam,' zo stelde Gido Vader namens Feyenoord. 'We delen een verleden met Nagasaki en een mooie toekomst. De samenwerking zal Feyenoord helpen ons merk weer in Japan te vestigen en ons netwerk hier uit te breiden.'

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties