''Hij krijgt hem tegen zijn hoofd, of maximaal zijn schouder''

''Hij krijgt hem tegen zijn hoofd, of maximaal zijn schouder''

Het was een zware Europa League-avond voor Feyenoord. Met tien man wisten de Rotterdammers er een zwaarbevochten punt uit te slepen. Aanvoerder Dirk Kuyt baalt van de beslissing van de scheidsrechter, maar is blij met zijn team. "We hebben er het maximale uitgehaald."

Feyenoord staat op 0-1 voorsprong als in de slotfase van de eerste helft Eric Botteghin hands maakt in zijn eigen strafschopgebied. De verdediger ontvangt een tweede gele kaart en Zorya Luhansk krijgt een strafschop. Kuyt was het hier echter niet mee eens, laat hij weten tegenover FOX Sports. "Volgens mij krijgt Eric hem tegen zijn hoofd, of maximaal tegen zijn schouder aan."

De aanvoerder wil hier echter niet te veel woorden aan vuil maken. "Dat is het voetbal, daar heb je soms mee te maken. Het zat gewoon heel erg tegen, voor Eric en ook voor het team. Én rood, én een penalty, die Brad nog goed stopt, en er dan ongelukkig toch ingaat."

Kuyt werd vandaag op het middenveld vergezeld door twee andere ploeggenoten dan normaal. El Ahmadi was geblesseerd, en Tonny Vilhena ontving deze week het tragische nieuws dat zijn moeder overleed. "Dat is een enorme klap geweest voor hem en ook voor het team. Ik weet dat Tonny het moeilijk heeft en ook dat zijn familie heel erg Feyenoord-minded is. Hopelijk hebben we hem een klein steuntje in de rug kunnen geven en weet hij dat wij als Feyenoord met hem en zijn familie meeleven", aldus de aanvoerder van Feyenoord.

Lees meer over
Eric Botteghin Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties