Voorbeschouwing NEC-Feyenoord

Voorbeschouwing NEC-Feyenoord

Na de interlandperiode hervat Feyenoord de Eredivisie zondag in Nijmegen. De koploper treft in het Goffertstadion de nummer elf van de ranglijst. Feyenoord wist de vier voorgaande uitwedstrijden in de Eredivisie allemaal te winnen. De ploeg kreeg op vreemde bodem zelfs nog niet één tegengoal.

Teamnieuws

Feyenoord is de interlandperiode goed doorgekomen. De schouderblessure die Oranje-debutant Rick Karsdorp opliep, valt mee en dus is hij zondag gewoon inzetbaar. Datzelfde geldt voor Steven Berghuis, die het laatste duel met Willem II moest laten schieten. Sven van Beek en Eljero Elia zetten de afgelopen twee weken eveneens stappen in hun herstel, maar de wedstrijd van zondag komt te vroeg voor hen. Ook Warner Hahn en Kenneth Vermeer ontbreken in Nijmegen.

N.E.C. mist zondag Sam Lundholm. De Zweedse verdediger kampt met griep. Verder kan trainer Peter Hyballa beschikken over een fitte selectie.

De kijk van de hoofdtrainers

Voor Feyenoord breekt opnieuw een drukke periode aan (zeven duels in drie weken), maar de focus lig volgens trainer Giovanni van Bronckhorst volledig op het duel met N.E.C. ‘Dat bereiken we door alleen maar over die wedstrijd te praten’, zegt de trainer. ‘Wij als staf, maar de spelers doen dat ook onderling. Deze groep heeft dat in zich. De eerstvolgende wedstrijd is het belangrijkst, en dat is N.E.C.-uit. We werken echt van wedstrijd tot wedstrijd. Tot nu toe is dat goed gegaan en ik verwacht dat we dat voortzetten.’

‘We hebben uiteraard respect voor Feyenoord. Als je acht keer op rij weet te winnen en Manchester United verslaat, ben je de terechte nummer één,’ zegt Hyballa op de website van N.E.C. ‘Maar we hebben geen angst voor ze. We hebben veel recente beelden van ze gezien en bijvoorbeeld op bezoek bij Willem II hadden ze ook zomaar puntverlies kunnen lijden. Zaak is dat we er strijdvaardig op knallen, maar tegelijkertijd compact en degelijk blijven spelen. Anders wordt het lastig. Feyenoord is aan de bal sterker dan wij.’

Vorm

Feyenoord won in de Eredivisie tot nu toe alle acht haar wedstrijden. De ploeg maakte 23 goals en kreeg er slechts twee tegen en heeft een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax.

N.E.C. presteert tot nu toe wisselvallig. Twee overwinningen, drie remises en drie nederlagen hebben gezorgd voor een puntentotaal van negen, waarmee de ploeg op de elfde plaats bivakkeert. De vier thuisduels leverden N.E.C. vijf punten op.

N.E.C. - Feyenoord
Zondag 16 oktober om 14:30 uur in het Gofferstadion
Scheidsrechter: Makkelie

Eerdere ontmoetingen

Uit
20/12/2015 N.E.C. – Feyenoord 3-1
15/09/2013 N.E.C. – Feyenoord 3-3
03/03/2013 N.E.C. – Feyenoord 0-3
26/09/2012 N.E.C. – Feyenoord 2-3 (KNVB beker)
05/02/2012 N.E.C. – Feyenoord 0-2

Thuis
08/05/2016 Feyenoord – N.E.C. 1-0
09/02/2014 Feyenoord – N.E.C. 5-1
29/09/2012 Feyenoord – N.E.C. 5-1
05/11/2011 Feyenoord – N.E.C. 0-1
15/05/2011 Feyenoord – N.E.C. 1-1

Lees meer over
Kenneth Vermeer Steven Berghuis Sven van Beek Rick Karsdorp Warner Hahn
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties