UPDATE | Janmaat voor vier jaar naar Watford

UPDATE | Janmaat voor vier jaar naar Watford

Newcastle United en Watford hebben een akkoord bereikt over de transfer van Daryl Janmaat. De vleugelverdediger zal snel de laatste details voor de overgang afronden, meldt Fox Sports. De 27-jarige back speelt daardoor ook komend seizoen in de Premier League.

Met de transfer is naar verluidt zo'n 8,7 miljoen euro gemoeid. Janmaat transfereerde eerder van Feyenoord naar Newcastle en was voorheen ook nog actief voor sc Heerenveen en ADO Den Haag.

Newcastle United degradeerde afgelopen seizoen naar de Championship en zag al meerdere Nederlanders vertrekken. Georginio Wijnaldum vertrok naar Liverpool, Siem de Jong op huurbasis naar PSV en Tim Krul staat in de belangstelling van de nummer acht van de Eredivisie.

Update 16:05: Daryl Janmaat tekent voor vier jaar bij Watford (Bron: Teamwass.eu)
Daryl Janmaat heeft een contract tot de zomer van 2020 getekend bij Watford. Hierdoor blijft de verdediger, sinds 2014 onder contract bij Newcastle United, ook dit seizoen zijn wedstrijden spelen in de Premier League. De 27-voudig international kwam eerder ook al uit voor ADO Den Haag, SC Heerenveen en Feyenoord.

Janmaat is blij met de transfer naar de club die in 2015 terugkeerde in de Premier League. Afgelopen seizoen eindigden The Hornets op de dertiende plaats in de hoogste Engelse divisie. ''Watford was al langer in mij geïnteresseerd,'' aldus Janmaat. ''De club heeft veel tijd in mijn gestoken om mij te halen. Ik heb ook begrepen dat de trainer, Walter Mazzarri, erg zijn best heeft gedaan om mij naar de club te krijgen, samen met de directie en andere mensen binnen de club.''

Janmaat is natuurlijk ook erg blij dat hij op het hoogste niveau in Engeland kan blijven voetballen. ''Dat is wat ik het liefst wil: spelen in de Premier League. Daarom heb ik voor Watford gekozen, hoewel er ook veel concrete en minder concrete interesse was uit andere competities. Watford is een ambitieuze club. De status van de clubs onder de top 5 in Engeland zegt niets over wel of niet handhaven, want de Premier League is een ontzettend zware en onvoorspelbare competitie.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties