VIDEO | Kuyt: ''Goede voorbereiding vertalen naar zondag''

VIDEO | Kuyt: ''Goede voorbereiding vertalen naar zondag''

Dirk Kuyt debuteert zondag op 36-jarige leeftijd in de Johan Cruijff Schaal. De Feyenoord-aanvoerder wist met Fenerbahçe in 2014 de Turkse Supercup te veroveren, maar in Nederland mocht hij nog nooit om de prijs strijden. Zondag kan hij voor het zesde jaar op rij eremetaal veroveren. ‘Ik heb de laatste vijf seizoenen een prijs gewonnen. Het is mooi dat we nu aan het begin van het seizoen meteen weer kans maken op een prijs,’ zei Kuyt vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in Zeist.

Gefocust
Volgens Kuyt zou winst van de Johan Cruijff Schaal een ‘uitstekend begin van het seizoen’ betekenen. ‘Vorig seizoen hebben we in de beker laten zien dat we tot veel in staat zijn. In de competitie hebben we het tijdens één periode laten afweten. Dat willen we dit seizoen verbeteren. Het is positief dat veel jongens hebben bijgetekend, dat geeft rust. We zijn gefocust en hebben een goede voorbereiding gehad, waarin we behoorlijke prestaties hebben geleverd. Dat willen we vertalen naar zondag.’

Uitgebalanceerd
Makkelijk zal het niet worden, beseft de captain. ‘PSV heeft vorig seizoen laten zien de terechte kampioen te zijn. Ze hebben een uitgebalanceerde ploeg, die bovendien redelijk intact is gebleven. Wij moeten laten zien dat we klaar zijn om de strijd met hen aan te gaan,’ aldus Kuyt.

Maximale
De Johan Cruijff Schaal is, naast het kampioenschap, de KNVB beker en de Europa League, een van de vier prijzen waar Feyenoord dit seizoen voor in de race is. ‘De kans dat we ze alle vier winnen, is klein, maar we moeten er wel voor gaan. We streven naar het maximale. Hoe realistisch dat is geweest, zullen we later zien. Tijdens het WK 2014 zei Louis van Gaal ook dat we wereldkampioen gingen worden. Dat lukte nog bijna ook, terwijl vrijwel niemand dat verwachtte. Je moet dus nooit zeggen dat iets onhaalbaar of onrealistisch is,’ aldus Kuyt.

Lees meer over
Dirk Kuyt
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties