Van Bronckhorst: ''Eerste oefenwedstrijd erg waardevol''

Van Bronckhorst: ''Eerste oefenwedstrijd erg waardevol''

Feyenoord trapt de oefencampagne voor het seizoen 2016-2017 zaterdagmiddag af in Gelderland. Vanaf 17:00 uur neemt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst het op tegen zondagvierdeklasser RKSV Driel.

De eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen vormt voor Feyenoord de afsluiting van de eerste trainingsweek. ‘Ik zie dit duel dan ook als een verlengde van deze week’, zegt Van Bronckhorst. ‘Op de training hebben we deze week veel partijvormen van elf tegen elf gespeeld, maar het spelen van wedstrijden is toch weer iets anders. Daarin kunnen we de dingen waarop we getraind hebben in de praktijk brengen. Ook kunnen de spelers weer wennen aan elkaar en in het ritme komen. Zo’n eerste oefenwedstrijd is dus erg waardevol.’

Opbouw
Het streven van Van Bronckhorst is om tegen Driel zoveel mogelijk spelers in actie te laten komen. Iets dat past bij de geleidelijke trainingsopbouw van de voorbereiding. De komende weken werkt Feyenoord toe naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op zondag 31 juli tegen PSV, waarmee het nieuwe seizoen officieel wordt afgetrapt. ‘We bouwen de trainingsintensiteit de komende weken steeds verder op en ook in onze oefenwedstrijden zit een opbouw. Zo werken we toe naar het niveau dat we nodig zullen hebben tegen PSV.’

Een week na het duel in Driel speelt Feyenoord tegen Rijnsburgse Boys (zaterdag 9 juli, 15:00 uur). Twee dagen later vertrekt de selectie voor een trainingskamp naar Oostenrijk, dat duurt tot zaterdag 16 juli. Op zaterdag 23 juli speelt Feyenoord de traditionele openingswedstrijd, waarin Valencia de tegenstander is.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties