Kramer: ''Ik lees die dingen echt niet met een stijve leuter''

Kramer: ''Ik lees die dingen echt niet met een stijve leuter''

Het voetbal staat bij Michiel Kramer in dienst van het vaderschap en zijn gezin. ''Ik zie het als mijn taak ervoor te zorgen dat mijn gezin de juiste basis en stabiliteit heeft'', zegt de eerste spits van Feyenoord in een (kenmerkend) openhartig interview met Voetbal International.

Na zijn voetbalcarrière denkt hij ook aan een maatschappelijke taak. ''Lol hebben met geestelijk gehandicapten, maar vooral lichamelijk gehandicapten helpen sporten. Ik vind het bijzonder hoe die mensen tot een prestatie komen, dat is veel knapper dan wat wij op het veld doen. Ik kijk liever naar de Paralympics dan naar een voetbalwedstrijd'', aldus Kramer, die lang werd gezien als een lastige jongen.

De Rotterdammer pareert: ''In eerlijkheid kan ik alles verdragen. Maar ik heb het zo vaak anders meegemaakt. Op woensdag horen dat je speelt, er op zondag naast staan om op maandag te horen dat je het niet goed doet. Dat betekent dat je gewoon tegen me staat te liegen. Daar word ik boos van. Liegen gaat echt te ver, onrecht ook. Als dat meerdere malen gebeurt, dan heb je een probleem. Dan kan ik een waas voor mijn ogen krijgen.''

Het gaat nu goed. ''Die kritiek komt als ik twee, drie wedstrijden niet scoor. Daar heb ik mijn familie op voorbereid. Mijn zus en moeder lezen bijna alles. “Op die supporters-site zeggen ze dat je er niks van kan en op dat forum staat dat je niet hard genoeg werkt.” Zij vinden dat verschrikkelijk. Ik niet. Nooit. Het oog van de massa interesseert me totaal niet. Het is fijn dat ze nu positief over me zijn omdat het geen onrust veroorzaakt in mijn omgeving. Maar ik zit echt niet met een stijve leuter al die dingen te lezen.''

Lees meer over
Michiel Kramer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties