De Nooijer: 'Ono één van de beste spelers ooit bij Feyenoord'

De Nooijer: 'Ono één van de beste spelers ooit bij Feyenoord'

Het kwam voor velen als een verrassing, toen Gérard de Nooijer in de winterstop van het seizoen 2002/03 nog de overstap maakte naar Feyenoord. De verdediger had op dat moment geen basisplaats bij sc Heerenveen, maar werd door Bert van Marwijk goed genoeg bevonden om de defensie te komen versterken. De Nooijer kijkt in gesprek met Hand in Hand met prettige gevoelens terug op de kans die Feyenoord hem gaf.

Volgens de nu 42-jarige Zeeuw had hij midden jaren negentig al naar Feyenoord gekund, samen met broer Dennis. Het kwam er om financiële redenen echter niet van. Toen de Rotterdammers zich medio 2002 alsnog meldden voor hem, hoefde De Nooijer niet lang na te denken en voegde hij zich bij de club die enkele maanden eerder de UEFA Cup had gewonnen. “Van Marwijk miste een stukje ervaring en beleving in de verdediging. Een mens kan soms niet zonder rancune. Ik wilde per se laten zien dat ik nog niet afgeschreven was. Drie maanden had ik nauwelijks gespeeld, maar bij Feyenoord kwam ik toch vrij snel in het elftal. Als voorstopper, Patrick Paauwe stond linksback.”

“Ik merkte aan hem dat hij dat niet leuk vond. Hij wilde liever in het centrum spelen. Maar ja, Van Marwijk zette mij daar neer”, haalt De Nooijer in herinnering. Aan het elftal van toen denkt hij positief terug; spelers als Paauwe, Kees van Wonderen en Pierre van Hooijdonk maakten het verschil voor de Stadionclub. Eén man stak er volgens De Nooijer bovenuit. “Shinji Ono. Man, wat was die goed. Echt één van de beste spelers die Feyenoord ooit heeft gehad”, aldus de verdediger, die anderhalf seizoen na zijn komst naar De Kuip verder ging en afbouwde bij FC Dordrecht.

Lees meer over
Shinji Ono
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties