Bekerfinale B-junioren verplaatst van Abcoude naar Meppel

Bekerfinale B-junioren verplaatst van Abcoude naar Meppel

De finale om de Landelijke Jeugdcup voor B-junioren tussen Ajax B1 en Feyenoord/Excelsior B1, die zaterdag a.s. om 14.00 uur gespeeld zou worden op Sportpark de Hollandse Kade te Abcoude, kan geen doorgang vinden. Door een te grote toeloop van supporters van beide clubs, wordt er gevreesd voor ongeregeldheden. Het besluit van het bestuur van s.v. Abcoude is gebaseerd op uitingen in diverse sociale media, zo valt te lezen op de website van de Noord-Hollandse vereniging.

Na het verbieden van de beloftenfinale in het Mandemakers Stadion door de burgemeester van Waalwijk, is dit het volgende besluit in korte tijd dat niet in goede aarde zal vallen bij de diverse supportersgeledingen. Sportpark de Hollandse Kade was overigens niet het eerste sportpark dat moest dienen als neutraal terrein voor de wedstrijd tussen de twee aartsrivalen. Eerder ontving de KNVB nul op het rekest bij Quick Boys in Katwijk, terwijl men ook op het terrein van FC Hilversum niet zat te wachten op de ontmoeting tussen beide clubs. Waar, wanneer en hoelaat de bekerfinale nu afgewerkt zal worden, is vooralsnog onbekend.

Update MSCMeppel.nl:
De bekerfinale tussen de B1-junioren van Ajax en Feyenoord/Excelsior wordt op zaterdag 4 juni om 18.00 uur gespeeld op het hoofdveld van Alcides op sportpark Ezinge in Meppel. Dat meldt de Meppeler Courant. De wedstrijd - die gratis toegankelijk is - vormt de afsluiting van de Jeugdvoetbaldag van de KNVB.

In de reguliere competitie bleken Feyenoord/Excelsior B1 dat getraind wordt door Cor Adriaanse en Ajax B1 dat getraind wordt door Robin Pronk ook al de sterkste ploegen. De Rotterdammes eindigden op de eerste plaats met zeven punten voorsprong op Ajax B1. Saillant detail is wel dat Ajax B1 dit seizoen de uitwedstrijd in Rotterdam met 3-2 won en in Amsterdam met 2-0 te sterk was voor de Rotterdammers.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties