Woedende reacties na video optreden ME bij de tramhalte

Woedende reacties na video optreden ME bij de tramhalte

Naar aanleiding van de oproep van de Commissie Supporterszaken (CSZ) stromen de reacties binnen, zo ook bij LN. Naast ooggetuigeverslagen worden ook foto’s en filmpjes meegestuurd (waarvoor dank). Echter, onderstaand filmpje is te schokkend om direct in de map van de CSZ te verdwijnen.

Zoals wel vaker is het geweld eenzijdig en wel vanaf de kant van de Mobiele Eenheid. De ME dus, een onderdeel van de politie, u weet wel: die mensen die de openbare orde moeten handhaven. En dus niet -zoals keer op keer bij het voetbal- zelf het geweld uitlokken.

We hebben beeld:

Een groep mensen, zowel bezoekers van Feyenoord - FC Twente als gezinnetjes die net bij de Pathé vandaan komen, staat op de tram naar huis te wachten. De tram laat vrij lang op zich wachten en nog voordat deze er eindelijk is: Uit het niets worden een aantal arrestaties verricht. Als omstanders hier wat van zeggen, worden direct de latten getrokken. Alles en iedereen krijgt klappen. Terecht of onterecht maakt voor de blauwe helden niets uit. Let ook even op die held op 0:54, die terwijl hij wegrent nog even een meisje bij de tramhalte een blauw scheenbeen bezorgd! Held!

Ondertussen is het dus de ME zelf die de tram blokkeert. Als ze deze gewoon hadden laten rijden, was iedereen ingestapt en was er niets aan de hand geweest.

Klik hier om de beelden te bekijken

Lees meer over
ME
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties