Feyenoord wint bijzondere seizoensafsluiter van Excelsior

Feyenoord wint bijzondere seizoensafsluiter van Excelsior

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Tijdens de afscheidswedstrijd van diverse spelers en trainer Arne Slot werd er uiteindelijk eenvoudig gewonnen van stadsgenoot Excelsior. De Rotterdammers eindigen het seizoen daarmee op 84 punten.

In De Kuip, met de vertrekkende Jahanbakhsh in de basis, opende Feyenoord veelbelovend. De stadionclub kreeg binnen een aantal minuten mogelijkheden via Geertruida en Lopez. Ook Hancko wist een kans niet te verzilveren. Naarmate de wedstrijd vorderde, ging het tempo uit de wedstrijd en werd Feyenoord slordig in balbezit.

yv2024519yv2024519a9c07543

Paixão raakte uit de rebound de lat, maar de laatste tien minuten van de eerste helft hadden veel weg van een oefenwedstrijd. Feyenoord kwam na rust goed uit de startblokken en dat resulteerde al snel in het openingsdoelpunt. Gernot Trauner wist voor het eerst te scoren in het shirt van Feyenoord.

Trauner trefzeker
Trauner had een basisplaats vanwege de afwezigheid van Thomas Beelen. De talentvolle verdediger is ziek en behoorde daardoor niet tot de wedstrijdselectie. Trauner wist voor het laatst te scoren op 9 mei 2021, toen hij doel trof voor LASK tegen WSG Tirol. Drie jaar later is Trauner eindelijk van de 'hatelijke nul' af.

Feyenoord wint bijzondere seizoensafsluiter van Excelsior

Ovatie voor Jahanbakhsh
Voor Slot was het na een uur tijd om twee wissels toe te passen. Jahanbakhsh ging met een staande ovatie naar de kant en Van den Belt werd ook gewisseld. Yankuba Minteh en Ondřej Lingr waren de vervangers. Laatstgenoemde heeft een patent om snel te scoren en deed dat ook zondagmiddag. Nog geen twee minuten later wist de Tsjech de bal in de linker bovenhoek te schieten.

In de slotfase van de wedstrijd werd vooral Arne Slot toegezongen. Het 'ga staan voor Arne Slot' en 'You'll Never Walk Alone' klonken massaal om de trainer te bedanken voor zijn drie seizoenen in De Kuip. Slot kon het massale gezang met 'Arne Bedankt' enorm waarderen. Ondertussen werd er doorgevoetbald en kreeg Stengs een grote kans om er 3-0 van te maken, maar hij schoof de bal net naast.

copyright proshots 25281647

Wissel Wellenreuther
David Hancko wist zijn naam ook op het scorebord te zetten. De Slowaak werd aangespeeld in de zestien en haalde hard uit, wat resulteerde in de 3-0 voor Feyenoord. Aan de zijkant liep Timon Wellenreuther warm om in te vallen. De doelman kreeg een mooie beloning voor zijn bewezen diensten van dit seizoen. Wellenreuther was enorm belangrijk voor Feyenoord en het ziet ernaar uit dat hij minuten krijgt om afscheid te nemen en aankomende zomer vertrekt.

Het werd vooral de wedstrijd van de scorende verdedigers. Na Trauner en Hancko was ook Lutsharel Geertruida trefzeker. De Rotterdammer scoorde vanaf de stip nadat de ingevallen Leo Sauer werd neergehaald in de zestien. Het was ook het laatste wapenfeit van het seizoen.

Feyenoord wint bijzondere seizoensafsluiter van Excelsior
Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties