Van Persie: 'Brazilië fantastische uitdaging'

Van Persie: 'Brazilië fantastische uitdaging'

Enkele dagen voor de kwartfinale van het WK tussen Nederland en Brazili spreekt Robin van Persie van een van de grootste uitdagingen in zijn loopbaan. "Deze wedstrijd wordt echt fantastisch. Dit is waar het echt om gaat."

Beide landen vertonen wel enige overeenkomsten, volgens de spits van Oranje. "Brazilië heeft een sterk en stabiel blok van zes verdedigers. Die zorgen voor zekerheid. Daarnaast gokken ze op vier zeer creatieve aanvallers. Wij doen het ook wel een beetje zo."

Van Persie is ervan overtuigd dat Nederland een kans maakt. "Als we keihard werken en alles voor elkaar over hebben, kunnen we ver komen. Het verschil zal niet groot zijn. Ik denk dat wij net zo goed zijn als Brazilië. Als je alles op een rijtje zet kom je misschien zelfs tot de conclusie dat wij meer spelers van de echte topclubs in ons midden hebben."

Sterk
Hij vindt Brazilië wel sterk in Zuid-Afrika. "Ze zijn een beetje rustig gestart. Op een gegeven moment zie je ze groeien. Het echte sambavoetbal van vroeger hebben ze niet meer, maar er wordt bij vlagen nog wel geweldig getikt. Ineens zijn ze er dan. Dat is mooi."

"Elke wedstrijd is een nieuw avontuur", zegt Van Persie. "En elke keer kan het beter dan de vorige keer. Daarom ben ik ook niet zo gauw tevreden. Nooit eigenlijk. We kunnen hier niet stilstaan. Als je denkt: laten we maar vrolijk zo verder gaan, is het gebeurd met je. Zeker nu we tegen Brazilië spelen."

Lees meer over
Oranje Brazilië
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties