Fotoverslag oefenwedstrijd Feyenoord - NAC Breda online

Feyenoord - NAC Breda:  De derde oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen op het prachtige opleidingscomplex genaamd Varkenoord.

De 23-jarige aanwinst Sebastian Szymański start in de basis, samen met Bijlow; Geertruida, Valk, Senesi, Hartman; Aursnes, Toornstra; Jahanbakhsh, Dilrosun en Wålemark.

De eerste vijftien minuten konden de Feyenoorders nog niet echt in hun spel komen tegen het duidelijk matige NAC.

Uitverdedigen ging in een laag tempo en dat zorgde voor wat onnodig balverlies.

In de 25e minuut was het Wålemark die de bal geweldig in de kruising krulde.

Goede aanval en heel mooi afgemaakt door de Zweed.

De spelers op de reserve bank wachten op hun kans en die kansen komen er later in de wedstrijd.

Een eigen doelpunt van NAC-speler De Wijs zorgde na 32 minuten voor een 2-0 voorsprong.

Jahanbakhsh scoort de 3-0, mede door zeer zwak verdedigen van de ploeg uit Breda.

Alireza wil zo graag maar speelt tot aan nu nog erg wisselvallig.

Volop kansen voor rust.

Met vijf jeugdspelers was het voor NAC Breda vooral achter de feiten aanlopen.

Zonder basis spelers Orkun Kökcü,  Gernot Trauner en Pedersen is het voor Arne Slot nog steeds puzzelen.

Na 45 minuten staat de stand op 3-0 voor ons Feyenoord

De bijna 1000 toeschouwers kunnen gaan genieten van een drankje en een snack .

Bijlow, Hartman, Valk, Szymański en Dilrosun bleven achter in de kleedkamer. Marciano, Kleijn, Benita, Danilo en Bassett kwamen binnen de lijnen. Later in de wedstrijd mocht Boëtius ook nog minuten maken.

Invaller Danilo scoorde vier minuten na rust de 4-0.

Geertruida, Senesi, Aursnes, Toornstra, Alireza en Wålemark gingen na 60 minuten naar de kant. Hartjes, Van der Zeeuw, Karim, Boetius, Naujoks en Taabouni waren hun vervangers.

De 5-0 van Hartjes was er één om van te genieten.  Geweldig hoe de talentvolle middenvelder de verdedigers van NAC Breda omzeilde. Zeker een speler om bij de beloften in de gaten te houden.

Eindelijk kunnen we weer juichen bij de cornervlag.

Taabouni scoorde in de 73e minuut de zesde voor Feyenoord en in de 81e minuut deed NAC Breda iets terug waardoor de eindstand 6-1 was na 90 minuten voetbal.

Slot was niet boos dat we weinig weerstand kregen van de ploeg uit Breda, waar het nog wel even zal duren voordat ze daar de boel weer op de rit hebben.

Dit was weer een nuttig oefenduel waarin de jeugd een kans kreeg om zich te laten zien.

En ook nu neemt onze toptrainer weer de tijd voor de supporters.

Dit keer konden we weer een klein beetje genieten van Feyenoord en de spelers gingen terecht onder groot applaus van het veld.

Zondag weer twee wedstrijden waarin we hopelijk nog meer te zien krijgen van onze nieuwe aanwinsten.